Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
NAKA preveruje tvrdenia Jánošovej manželky o miliónových províziách
Zdielať na

NAKA preveruje tvrdenia Jánošovej manželky o miliónových províziách

PRIEVIDZA / Národná kriminálna agentúra už preveruje tvrdenia bývalej manželky exposlanca Vladimíra Jánoša. Ten vraj dostával miliónové čiastky od šéfa banskej spoločnosti Hornonitrianske bane Prievidza, a to od roku 2006.

Dnes sa už bývalá manželka exposlanca od svojich tvrdení dištancovala. "Tvrdenie o rozkrádaní peňazí z Hornonitrianských baní Prievidza a o podplácaní poslanca sú lož. Vzhľadom na to, že ide o závažné obvinenia z korupčného správania, predseda predstavenstva zváži právne kroky na ochranu svojej osobnosti. Pán generálny riaditeľ už bol kontaktovaný vyšetrovateľom NAKA a je pripravený poskytnúť polícii plnú súčinnosť," vyjadrujú sa v stanovisku Hornonitrianske bane.

Reč je o 300 miliónoch

Kukláči preverujú exposlanca Smeru Jánoša na základe utorkového tvrdenia poslancovej manželky, ktorá tvrdila, že jej muž dostávala závratné sumy od riaditeľa Hornonitrianskych baní. Podľa predstaviteľa občianskeho združenia, ktoré tieto informácie poskytlo médiám, išlo údajne o provízie pre Jánoša. Reč je o 300 miliónoch korún.

"Vladimír Jánoš viackrát navštívil riaditeľa Hornonitrianskych baní, Čičmanca, mám to v kópiách a originály som odovzdal polícii," informuje Ivan Katrinec z Občianskeho združenia ICOCRIM.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy