Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Exposlanec Jánoš je obvinený z týrania manželky, teraz ich rozviedli
Zdielať na

Exposlanec Jánoš je obvinený z týrania manželky, teraz ich rozviedli

PRIEVIDZA / Manželstvo exposlanca národnej rady za stranu Smer-SD Vladimíra Jánoša a jeho manželky Ivety, je rozvedené. Rozhodol o tom Okresný súd v Prievidzi v utorok na neverejnom pojednávaní. Stalo sa tak niekoľko týždňov potom, ako polícia Jánoša obvinila zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby.

Pojednávania sa zúčastnili obaja hlavní aktéri, ktorí dorazili v sprievode svojich advokátov. Rozvodové konanie za zavretými dverami trvalo dlhých päť hodín.

Podľa informácií TV JOJ najviac času pohltilo dohadovanie o starostlivosti o neplnoletú dcéru a určenie výživného.

Okrem zrušenia manželského zväzku súd podľa právneho zástupcu Ivety Jánošovej, rozhodol aj o tom, že jej už exmanželovi zakázal akýkoľvek styk s dcérou, na ktorú bude musieť mesačne platiť šesťsto eur.

Jej matka bola s týmto rozhodnutím spokojná. Exposlanec má pätnásť dní na podanie odvolania.

Dlhodobé problémy

Manželstvo Jánošovcov už dlho nebolo ukážkové. Televízia JOJ zistila, že Jánoš s manželkou mali už pred desiatimi rokmi vážne osobné problémy. Tie mali vtedy vyústiť k trestnému oznámeniu.

To podala na polícii Iveta Jánošová. Dôvodom bolo fyzické násilie zo strany manžela. "Pod nátlakom manžela nakoniec všetko zmenila," informoval splnomocnenec Jánošovej Ivan Katrinec.

Teraz Jánoša polícia obvinila zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Exposlanec zložil kauciu a momentálne je stíhaný na slobode.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy