Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pre kauzu exposlanca Jánoša obvinili ďalších dvoch ľudí
Zdielať na

Pre kauzu exposlanca Jánoša obvinili ďalších dvoch ľudí

PRIEVIDZA / Pre marenie spravodlivosti obvinila polícia v Prievidzi dvoch ľudí v súvislosti s prípadom exposlanca Národnej rady za Smer-SD Vladimíra Jánoša. Podľa neoficiálnych informácii právnik a lekár údajne zariadili falošné potvrdenie o tom, že Jánoš nie je schopný vypovedať pred políciou.

“V piatok vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva policajného zboru z Prievidze vzniesol obvinenie zo zločinu marenia spravodlivosti 57-ročnému JUDr. Jozefovi N. z Prievidze a voči 71- ročnému MUDr. Vladimírovi M. z Prievidze. Obvinenie súvisí s trestným stíhaním, ktoré je vedené voči Vladimírovi Jánošovi Obvinenie sa týka lekárskeho potvrdenia, ktoré sa ukázalo, že je nepravdivé,” uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Alena Antalová.

Nafúknutá bublina

Televízia JOJ sa spomínaného doktora Jozefa N. opýtala, čo hovorí na údajné obvinenie z marenia spravodlivosti. "V tomto okamihu idem na obed, nebudem sa vyjadrovať. Všetko je to nafúknutá bublina," povedal.

Televízia oslovila aj premiéra Roberta Fica. Ten povedal, že hoci boli vyvodené dostatočné konzekvencie, jedna vec je obvinenie a druhá vynesenie právoplatného verdiktu súdu.

V stredu minulý týždeň na Vladimíra Jánoša podal Medzinárodný výbor pre boj s organizovaným zločinom, terorizmom a korupciou (ICOCRIM) trestné oznámenie za vyhrážanie a týranie blízkej a zverenej osoby, ktorého sa údajne dopustil na manželke a dcére.

Po internete sa šíria nahrávky, ako žene vulgárne nadáva a vyhráža sa jej. Polícia tiež prijala aj preventívno-bezpečnostné opatrenia v súvislosti s bezpečnosťou zainteresovaných osôb.

Zbrane

Jánoš sa v stredu po medializácii prípadu vzdal poslaneckého mandátu v NR  aj funkcie okresného predsedu strany v Prievidzi.

"V posledných dňoch sa v médiách objavilo množstvo lží, poloprávd a nepravdivých obvinení v súvislosti s mojou osobou. Nikdy som sa nedopustil skutkov, z ktorých ma rôzne osoby obviňujú. Vzhľadom na vzniknutú situáciu som sa slobodne rozhodol, že sa vzdávam funkcie poslanca Národnej rady Slovenskej republiky a zároveň odstupujem aj z funkcie predsedu Okresnej organizácie strany Smer-SD v Prievidzi,“ uviedol v stredu 4. marca s tým, že k tomuto kroku sa rozhodol preto, aby si vytvoril dostatočný priestor na očistenie svojho mena a tiež v záujme svojej maloletej dcéry.

V piatok 6. marca večer sa dobrovoľne dostavil na políciu v Prievidzi. Tam mu doručili uznesenie o vznesení obvinenia zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby a na základe pokynu prokurátora Okresnej prokuratúry v Prievidzi ho zadržali. Policajti exposlancovi minulý týždeň zobrali aj legálne držané zbrane.

Vladimíra Jánoša policajti eskortovali na prievidzský okresný súd. Sudkyňa rozhodovala o jeho vzatí do vyšetrovacej väzby.

Téme sa venuje redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy