Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
U exposlanca Jánoša úradovali policajti, prehľadali mu byt
Zdielať na

U exposlanca Jánoša úradovali policajti, prehľadali mu byt

BRATISLAVA / Iba niekoľko hodín po tom, ako Vladimíra Jánoša posadili do cely policajného zaistenia mu v byte na bratislavskej Kolibe vykonali policajti domovú prehliadku. Pre televíziu JOJ potvrdili túto informáciu dva nezávislé zdroje z policajného prostredia.

O oficiálne stanovisko k prípadu sme požiadali Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Trenčíne, ktoré sa prípadom zaoberá.

"V súčasnosti prebiehajú s obvineným Vladimírom J. procesné úkony. Vzhľadom k tomu nie je možné v tomto štádiu vyšetrovania poskytnúť k uvedenému prípadu viac informácií. O uvedenom prípade poskytneme viac informácií, prípadné doplnenia hneď ako nám to procesná a dôkazná situácia dovolí," uviedla Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Jánošovi plynie lehota, po ktorej sa musí rozhodnúť či ho budú vyšetrovať na slobode alebo ho umiestnia do väzby. Tá uplynie v nedeľu večer, no sudca má Ďalších 48 hodín na to, aby definitívne rozhodol.

Exposlancovi prehľadali byt na bratislavskej Kolibe, pozrite si reportáž:

Očistenie mena

Vladimír Jánoš je obvinený z týrania blízkej alebo zverenej osoby. Ak mu dokážu vinu, hrozí mu niekoľkoročné väzenie. 

"Môže byť odsúdený na tri až osem rokov. V niektorých prípadoch môže byť trest aj vyšší," uviedla expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Bývalý poslanec nepopiera, že svojej manželke adresoval tvrdšie slová. Obvinenia z týrania, ale popiera. Svoje meno chce očistiť.

"Chcem si vytvoriť priestor, aby som všetko uviedol na pravú mieru," povedal exposlanec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy