Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Jánošova manželka sa na týranie sťažovala už pred desiatimi rokmi
Zdielať na

Jánošova manželka sa na týranie sťažovala už pred desiatimi rokmi

BRATISLAVA / Odstupujúci poslanec Vladimír Jánoš bol pred obvinením políciou zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby zrejme vyšetrovateľom vypočúvaný aj k jeho staršej rodinnej kauze. Ešte v roku 2005 podala naňho trestné oznámenie vlastná manželka Iveta. V ňom mala uviesť okolnosti údajného násilia a hrozby so zbraňou. Televízii JOJ polícia potvrdila, že takéto trestné oznámenie vtedy prijala.

Televízia JOJ zistila, že Jánoš s manželkou mali už pred desiatimi rokmi vážne osobné problémy. Tie mali vyústiť k trestnému oznámeniu. To podala na polícii Iveta Jánošová. Dôvodom bolo fyzické násilie zo strany manžela.

Polícia 30. mája 2005 prijala trestné oznámenie od Ivety Jánošovej. "Nasledujúci deň ho oznamovateľka doplnila. Na základe toho vec vyšetrovateľ odmietol. Podľa doplnených informácií nebol dôvod na začatie trestného stíhania," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

Splnomocnený zástupca pani Jánošovej pre TV JOJ ozrejmil, aké informácie mali byť obsahom podaného trestného oznámenia na Jánoša z roku 2005. "Keď sa večer vrátila pani Jánošová domov, manžel jej hrozil so zbraňou Glock. Kričal, že ju zabije. Pod nátlakom manžela nakoniec všetko zmenila," informuje splnomocnenec Ivety Jánošovej Ivan Katrinec.

To, že stará rodinná kauza odstupujúceho poslanca nezostala utajená, to potvrdzuje aj status europoslanca Richarda Sulíka. Ten sa ešte ako predseda parlamentu Jánoša priamo v Národnej rade spýtal, či naozaj zbraňou ohrozoval vlastnú manželku.

"Pán Jánoš, je to pravda, že ste vlastnej žene držali pištoľ pri hlave? Týpek onemel, zbledol, očervenel, bez slova odišiel a už prestal v sále hulákať," píše sa v statuse.

TV JOJ

Vladimír Jánoš všetky závažné obvinenia na svoju osobu z toho, že by niekedy týral svoju manželku, odmieta. A ako sa už v priebehu minulého týždňa pre TV JOJ vyjadril, preukáže, že hovorí pravdu.

Pozrite si reportáž redaktora Rasťa Striška:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy