Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Exposlanec Vladimír Jánoš zostáva na slobode, rozhodol súd
Zdielať na

Exposlanec Vladimír Jánoš zostáva na slobode, rozhodol súd

TRENČÍN / Exposlanec Vladimír Jánoš za mreže nepôjde. Popoludní o tom rozhodol Krajský súd v Trenčíne. Zamietol tak námietku prokurátora. Tomu sa nepozdávalo, že politik obvinený z týrania opustil celu policajného zadržania po zložení kaucie 20 000 eur.

Prokuratúra žiadala väzobné stíhanie a odvolala sa. Krajský súd v Trenčíne na verejnom zasadnutí sťažnosť prokuratúry zamietol.

Podľa súdu vzhľadom na konanie Vladimíra Jánoša od začiatku stíhania nie sú dôvody k obavám, že by utiekol alebo ovplyvňoval vyšetrovanie a opatrenia náhradnej väzby sú dostačujúce.

"Obavy prokuratúry, že obvinený sa bude vyhýbať trestnému stíhaniu a mariť vyšetrovanie, nie sú podľa krajského súdu dôvodné," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Jánoš: nemám kam ujsť

Podľa informácií TV JOJ Vladimír Jánoš na súde tvrdil, že spolupracuje s políciou. Nemá kam ujsť ani sa kde skrývať. "Vždy som k veciami pristupoval zodpovedne a budem aj v tomto prípade," povedal na súde Jánoš. "Nemám kam ujsť, nemám sa kde skrývať. Budem dodržiavať všetky nariadenia súdu," dodal.

Prokurátorka celý čas tvrdila, že Jánoš nespolupracoval a snažil sa mariť vyšetrovanie. "Nedostavil sa na výsluch, na ktorý bol predvolaný. Bolo vystavené falošné potvrdenie, aby sa zmarila jeho účasť na tomto konaní," uviedla prokurátorka Dagmar Budínska.

Voči rozhodnutiu súdu chce podať odvolanie generálny prokurátor Jaromír Čižnár. "Generálny prokurátor Jaromír Čižnár využije ďalšie prostriedky na revidovanie týchto rozhodnutí," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Nové dokumenty

Zástupca Jánošovej manželky Ivan Katrinec po pojednávaní povedal, že ide o výsmech a aroganciu moci. Aj prokurátorka si myslí, že keby išlo o normálneho človeka, už dávno by bol za mrežami.

Katrinec má podľa vlastných slov ďalšie dokumenty, ktoré spôsobia exposlancovi ešte väčšie problémy. Odovzdá ich prokuratúre.

"Budete prekvapení, aké," uviedol Katrinec. "Myslím si, že ďalší súd bude oveľa rýchlejší. Keď ho nepoložilo toto, tak určite tieto dôkazy," dodal Katrinec.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy