Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Exposlanec Jánoš ostáva v cele, dostal kauciu 20 tisíc eur
Zdielať na

Exposlanec Jánoš ostáva v cele, dostal kauciu 20 tisíc eur

BRATISLAVA / Okresný súd v Prievidzi nerozhodol o tom, čí exposlanec NR Vladimír Jánoš má byť vzatý do väzby. Po niekoľkohodinovom výsluchu bol opätovne umiestnený do policajnej cely a rozhodovanie o prípadnom vzatí do väzby bude pokračovať v utorok o 13:00. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Sudkyňa zároveň určila kauciu vo výške 20 tisíc eur, ktorú Jánoš zatiaľ nezložil.

Bývalého poslanca národnej rady za Smer-SD obvinili zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Na pokyn prokurátora bol v piatok zadržaný. Po internete sa šíria nahrávky, ako žene vulgárne nadáva a vyhráža sa jej.

Marenie spravodlivosti

Vladimír Jánoš sa minulý týždeň po medializácii prípadu vzdal poslaneckého mandátu v NR aj funkcie okresného predsedu strany v Prievidzi.

V súvislosti s prípadom exposlanca Jánoša obvinila polícia v Prievidzi ďalších dvoch ľudí pre marenie spravodlivosti. Podľa neoficiálnych informácii právnik a lekár údajne zariadili falošné potvrdenie o tom, že Jánoš nie je schopný vypovedať pred políciou.

"V piatok vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva policajného zboru z Prievidze vzniesol obvinenie zo zločinu marenia spravodlivosti 57-ročnému JUDr. Jozefovi N. z Prievidze a voči 71- ročnému MUDr. Vladimírovi M. z Prievidze. Obvinenie súvisí s trestným stíhaním, ktoré je vedené voči Vladimírovi J. Obvinenie sa týka lekárskeho potvrdenia, ktoré sa ukázalo, že je nepravdivé,” uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Alena Antalová.

Téme sa venuje redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy