Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jánoš balil milióny do alobalu, obviňuje exposlanca Smeru manželka
Zdielať na

Jánoš balil milióny do alobalu, obviňuje exposlanca Smeru manželka

BRATISLAVA / Zástupca manželky trestne stíhaného exposlanca strany Smer-SD Vladimíra Jánoša tvrdí, že polícia chce vyšetrovanie týrania ženy a dieťaťa zmietnuť pod koberec. Zároveň ho manželka obviňuje z podozrivých finančných machinácií. Ako učiteľ a následne regionálny poslanec podľa nej narábal s miliónmi korún, o čom si viedol podrobnú evidenciu.

Informácie exposlancovej manželky o počítaní peňazí v miliónových sumách siahajú pred rok 2006. Domov ich podľa nej nosil v papieroch, následne ich balil do alobalu a ukrýval v trezore. Manželka tvrdí, že každú sumu si zapisoval do zápisníkov, ktoré pred pár týždňami našla doma v pivnici.

"Povedal mi, aby som išla zobrať alobal, a potom tie peniaze balil do alobalu," opisuje Jánošova manželka.

Hornonitrianske bane

Závratné sumy mal Jánoš dostávať od riaditeľa Hornonitrianskych baní. Podľa predstaviteľa občianskeho združenia, ktoré tieto informácie poskytlo médiám, išlo údajne o provízie pre Jánoša. Reč je o 300 miliónoch korún.

"Vladimír Jánoš viackrát navštívil riaditeľa Hornonitrianskych baní, Čičmanca, mám to v kópiách a originály som odovzdal polícii," informuje Ivan Katrinec z Občianskeho združenia ICOCRIM.

Verí v pravdu

Bývalý poslanec je stále vyšetrovaný políciou. K informáciám ohľadom obrovských peňazí, s ktorými mal disponovať od roku 2005, sa vyjadrovať nechcel. Tvrdí, že v prípade, že ho oslovia vyšetrovatelia NAKA, bude spolupracovať.

"Ja som vždy mal záujem spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní. Som za to, nech sa všetky veci vyšetria a verím, že pravda nakoniec zvíťazí," tvrdí Jánoš.

Bez komentára

Ivan Katrinec donedávna zastupoval exposlancovu manželku na základe splnomocnenia aj v styku s médiami.

K informáciám, že by mal Jánoš už ako regionálny poslanec Smeru dostávať milióny z banskej firmy priamo od jej šéfa a väčšinového vlastníka Čičmanca, sa spoločnosť zatiaľ nevyjadrila.

Téme sa venuje redaktor Rastislav Striško:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy