Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Učiteľka týrala šesťročných škôlkarov. Dusila ich a hasila o nich cigaretu
Zdielať na

Učiteľka týrala šesťročných škôlkarov. Dusila ich a hasila o nich cigaretu

VARŠAVA / Dusenie, ťahanie za vlasy, krik a dokonca údajne aj hasenie cigariet o ruku. Takto sa mala správať podľa rodičov a polície k žiakom 52-ročná učiteľka. Deti sa nielenže báli chodiť do školy, ale učiteľka im spôsobila taký stres, že sa v noci pomočovali.

Iba 6-ročné deti sa pravdepodobne stali obeťou 52-ročnej učiteľky z poľského mesta Lukcie. Tá ich mala  dlhodobo fyzicky a psychicky týrať. Na prípad upozornila jedna z matiek, ktorá si všimla zvláštne správanie svojej dcérky. Postupne sa pridali aj ďalšie matky.

"Dievčatko malo zo školy obrovský stres. Prosilo mamu, aby ju tam neposielala. V noci sa pomočovalo," uviedla vyšetrovateľka Katarzyna Cislo.

"Vrátila sa zo školy a hovorila že ju pani učiteľka dusila. Na podrobnosti som sa ale nepýtala, lebo začala plakať," povedala matka týraného dievčatka.

Opakované týranie

Keď aj ďalšia z mamičiek zistila, že jej dieťa bolo kvôli učiteľke v strese, vedenie školy zareagovalo a nahlásilo problém prokuratúre. Policajti išli do miestnej školy, kde učiteľku zadržali a predviedli ju na výsluch.

Obvinená 52-ročná učiteľka sa ale odmieta k činu priznať a neodpovedala ani na otázky vyšetrovateľov. "Učiteľka tvrdí, že deti si všetko vymysleli. V prítomnosti psychológa sme deti vypočuli. Odborník uznal, že ich výpovede sú vierohodné," povedal hovorca polície Mariusz Ciarka.



Deti mali byť pritom týrané rôznymi spôsobmi.Učiteľka im vraj nechcela dávať obed, dusila ich, ťahala za vlasy a v jednom prípade zahasila horiacu cigaretu na neposlušnom žiakovi. "Vyšetrovanie ukázalo, že učiteľka mala ubližovať ešte ďalším piatim deťom v triede. 52-ročnú ženu sme obvinili z psychického a fyzického týrania detí," dodal hovorca polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy