Oblačno
19°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Prípad týrania detí na súde. Humenčanke hrozí 15 rokov za mrežami
Zdielať na

Prípad týrania detí na súde. Humenčanke hrozí 15 rokov za mrežami

HUMENNÉ / Je to netvor v ľudskej koži a nezaslúži si pomenovanie matka. Tieto ostré slová odzneli na adresu 32-ročnej Humenčanky. Podľa obžaloby týrala svoje dve malé deti. Kým ona sa nevyjadrila, susedy ju na súde nešetrili. Hovoria, že jedno dieťa malo na tele množstvo modrín, druhé jej takmer zomrelo.

"Na tom decku boli len rebrá a koža. Bol jej na tele vidno, že má modriny. Až také švíky od varechy, od palice," uviedla bývalá suseda Mária.

Zachránili život

Susedy tvrdia, že mesačnému chlapcovi zachránili život v poslednej chvíli. "Doslova mi na rukách zomieral," tvrdí bývalá suseda Adriana.

Matka dvoch detí Miroslava sa k obžalobe vyjadriť nechcela. Ženy hovoria, že vinu si nepriznáva. "Popierala všetko. Že ona na malú nikdy nekričala a že ani neponúkala sexuálne služby," tvrdí bývalá susedka Alica.

Proti Miroslave zakročila sociálka. Deti jej zobrali a rozhodnutím súdu umiestnili v krízovom centre. Neskôr ich zverili do starostlivosti náhradnej rodiny.

Pojednávanie odročené

Miroslava má na krku obžalobu zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Ak sa preukáže jej vina, hrozí jej väzenie od štyroch do pätnástich rokov. "Taká matka si nezaslúži mať deti," dodala suseda Mária.

"Okresnú súd Humenné odročil hlavné pojednávanie na neurčito s tým, že obhajoba si dá vyhotoviť nový znalecký posudok," uviedol hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy