Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mladá matka žije v strachu. Rozbili jej okná, poškriabali i podpálili auto
Zdielať na

Mladá matka žije v strachu. Rozbili jej okná, poškriabali i podpálili auto

NOVÉ ZÁMKY / V Nových Zámkoch niekto polial a podpálil auto priamo pod oknami majiteľky, navyše pod pouličnou lampou. Spôsobil škodu za 24 tisíc eur. Nejde ale o prvý incident, s ktorým sa mladá mamička musela vysporiadať.

Štvorročného passata podpálili priamo pod oknami jeho majiteľky. "Prišla som večer, odparkovala som, odišla som do miestnej reštaurácie na večeru a pred polnocou mi volala dcéra, že niečo buchlo a horí vozidlo," opisuje majiteľka auta.

"Volal som integrovanú záchrannú službu. Horelo jej auto a potom začalo chytať aj taxík. Hasiči aj polícia prišli do pár minút," hovorí sused.

Auto, ktoré mladá žena ešte ani nestihla splatiť, zhorelo úplne. Škoda bola vyčíslená na 19 tisíc eur. Pred ním stojace auto taxislužby plamene taktiež zasiahli, tu bola škoda vyčíslená na 5 tisíc eur.

Páchateľ neznámy

"Už aj predtým sa stalo, že niekto niečo hádzal do okna. Bývame na prízemí a aj okná boli rozbité už dvakrát. Riešila to i polícia, ale nikdy sa nenašiel páchateľ," hovorí.

V novembri minulého roka karosériu passata niekto úplne doškriabal.

Útoky na byt a auto začali po tom, ako sa užívateľka auta rozišla s vtedajším priateľom. Mladá matka má strach z toho, čo ešte môže nasledovať.

"Asi nedokázal prijať náš rozchod. I keď ho vždy inicioval on, následne sa chcel vrátiť. Určité veci viem, že urobil on," tvrdí.

Vec je opäť na polícii. "Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Požiarny zisťovateľ po obhliadke miesta požiaru nevylúčil cudzie zavinenie," informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy