Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Škôlku v Humennom opravujú počas plnej prevádzky, rodičia sa sťažujú
Zdielať na

Škôlku v Humennom opravujú počas plnej prevádzky, rodičia sa sťažujú

Zdroj: TV JOJ

HUMENNÉ / Budú to robiť dovtedy, kým sa nestane nešťastie. Takto reagujú rodičia na stavebné práce v istej materskej škole v Humennom. Podľa nich hrozí, že sa ich deti zrania, keďže škôlka sa premenila na stavenisko.

Niektorým rodičom detí, ktoré navštevujú Materskú školu v Humennom sa nepáči, že opravu budovy robia teraz a nie počas prázdnin.

"Ide o dôležitú časť vybúrania schodiskových stien, cez ktoré nielen zatekalo, ale aj fúkalo. A kde bol najväčší únik tepla," uviedol hovorca Mestského úradu v Humennom Kamil Kobak.

"Tieto práce je možné vykonať aj v priebehu prázdnin," uviedol Vladimír Dzán, vedúci oddelenia preventívneho pracovného lekárstva RÚVZ v Humennom.

Rekonštrukcia strechy

Hovorca mesta, ktoré je zriaďovateľom materskej škôlky však vysvetlil, že cez letné prázdniny čaká škôlku rekonštrukcia strechy a tieto práce jej museli predchádzať.

"Deťom nič nehrozí. V rekonštruovanej časti sa nenachádzajú, do jej blízkosti sa ani nedostanú," dodal hovorca mesta.

"Je tam riziko, že to dieťa sa zatúla pod lešenie. Je to ako na stavbe. Ani okná nemôžu otvárať," myslí si jeden z rodičov.

RÚVZ neodporúča stavebné práce

Regionálny úrad verejného zdravotníctva neodporúča vykonávať takéto stavebné práce počas plnej prevádzky. "Nič nebráni, aby sa tieto práce vykonávali poobede, keď už deti v škôlke nie sú alebo počas víkendov," dodal Dzán.

Materskú školu čaká zateplenie budovy a výmena zatekajúcej strechy.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy