Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kameraman dostal za týranie nevlastnej dcéry (3) desať rokov
Zdielať na

Kameraman dostal za týranie nevlastnej dcéry (3) desať rokov

BRATISLAVA / Bývalý kameraman viacerých slovenských televízii Lukáš dostal desať rokov za týranie nevlastnej trojročnej dcéry Veroniky. Rozhodol o tom senát bratislavského okresného súdu. Muž si rozsudok neprišiel vypočuť, nechal sa z väzby zastupovať.

Lukáš, ktorý dlhé roky pracoval ako kameraman, mal maloleté dievčatko svojej družky napádať a mlátiť dlhšiu dobu.
 
Koncom apríla minulý rok ale bitku prehnal a trojročné dievčatko skončilo v nemocnici. Veronika mala vytrhané vlasy, zlomené rebrá, veľké zárezy na zadočku a modriny takmer po celom telíčku. Jej vlastná matka mala o všetkom vedieť.

Otčim Lukáš a družka Barbora dievčatko dokonca odhlásili zo škôlky, pretože si učiteľky všimli modriny. Nevšimol si ich ale nikto z ich rodín. "Malé dieťa povedalo, že bolo týrané otčimom. Vraj ju bil varechou po celom tele," povedal Barborin príbuzný.

Trauma z detstva

Lukáš mal psychické problémy a prežil vraj despotické detstvo, ktoré ho poznačilo. "Despotizmus môže spôsobiť despotické správanie u detí, ktoré sú teraz rodičia," myslí si prednosta psychiatrickej kliniky Alojz Rakús.

Aj s prihliadnutím na tieto okolnosti, súd v Ružinove vo štvrtok vyniesol nad exkameramanom ortieľ.
 
"Okresný súd Bratislava II uznal vinným obžalovaného L.S. zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby a odsúdil ho k trestu odňatia slobody v trvaní desať rokov so zaradením do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia," informoval hovorca krajského súdu v Bratislave.

Dva roky pre matku

S oveľa miernejším trestom odišla od súdu matka Veroniky, ktorá čakala na rozsudok na slobode. Súd prihliadol na znalecké vyjadrenia, že Barbora bola v čase týrania pod nátlakom otčima.  

"Obžalovanú B.S. uznal Okresný súd Bratislava II vinnou z prečinu neprekazenia trestného činu a odsúdil ju k trestu odňatia slobody vo výmere dva roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu tri roky," dodal.

Vinu necíti

Lukáš sa cíti byť v celej veci týrania od začiatku nevinný. Keďže sa proti rozsudku odvolá, šancu na obhajobu bude mať o pár mesiacov na druhostupňovom krajskom súde. "Rozsudok ešte nie je právoplatný," potvrdil Adamčiak.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy