Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rodičia týrali svoje dieťa (1). Chlapcovi dávali piť kontaminovanú vodu
Zdielať na
Krimi

Rodičia týrali svoje dieťa (1). Chlapcovi dávali piť kontaminovanú vodu

BARDEJOV / Prípad týrania dieťaťa vyšetrujú bardejovskí policajti. Ani nie ročný chlapček bol od narodenia opakovane hospitalizovaný v nemocnici. Rodičia mu vraj dávali piť kontaminovanú vodu. Keď hrozilo, že skončí v detskom domove, zakročili jeho starí rodičia.

Kamil onedlho oslávi svoje prvé narodeniny v teple domova u svojich starých rodičov. Dnes už spokojné a usmievavé dieťa vystriedalo doposiaľ tri nemocnice. "Dva mesiace mesiace bol v nemocnici, potom zas tri mesiace," uviedol otec dieťaťa Karol B.

Podľa polície sa pod zlý zdravotný stav chlapca podpísala zanedbaná starostlivosť. Podľa rodičov mal však ich syn od narodenia problémy s trávením. Na vine bola podľa nich aj voda, ktorú v osade používali. "Syn mal problémy so žalúdkom. Čo vypil, všetko vyvrátil," tvrdí mama malého Kamila.

Zanedbaná starostlivosť

"Dieťaťu nebola poskytovaná dostatočná výživa a zdravotná starostlivosť. V dôsledku tohto konania bolo opakovane hospitalizované v nemocnici," uviedla k prípadu hovorkyňa Krajskej polície v Prešove Jana Migaľová.

Po opakovaných hospitalizáciách v nemocnici sa dieťaťa ujali jeho starí rodičia. Hrozilo, že skončí v detskom domove, no to nechceli dopustiť. "Ja som povedala, že nedám chlapca do domova," dodáva matka.

Náhradná opatera

To, že sa o Kamila budú starať oni, už majú aj na papieri. Ich žiadosť o zverenie vnuka do opatery odklepli aj úrady. "Dieťa je právoplatným rozhodnutím súdu umiestnené do náhradnej osobnej starostlivosti starých rodičov," potvrdila hovorkyňa ústredia ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny Jana Lukáčová.

Podľa starostu obce Hrabské Jána Kolcuna, starí rodičia žijú v nájomnom obecnom byte, kde majú lepšie podmienky na život ako rodičia dieťaťa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy