Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Roky psychického teroru. Bývalý manžel mal navádzať ženu, aby skočila z okna
Zdielať na
Krimi

Roky psychického teroru. Bývalý manžel mal navádzať ženu, aby skočila z okna

SNINA / Psychický teror údajne prežíva žena z okresu Snina. Hovorí, že jej bývalý manžel ju navádza na to, aby skočila z okna alebo pod vlak. Potvrdila to aj polícia, ktorá už tento prípad vyšetruje.

Žena tvrdí, že psychický teror zažíva už viac ako 35 rokov. S manželom sa preto rozviedla. No tým sa jej trápenie neskončilo. Podľa nej je to teraz ešte horšie. "Celých 35 rokov ma muž psychicky a citovo vydiera," tvrdí údajne týraná žena.

"Zatiaľ neznámy páchateľ mal v presne nezistenom čase v priebehu rokov 2014 až 2015 psychicky terorizovať 56- ročnú ženu,"
uviedol k prípadu hovorca Krajskej polície v Prešove Daniel Džobanik.

Samovražda

V prípade už polícia začala trestné stíhanie vo veci nebezpečné vyhrážanie. Podľa ženy má jej bývalý manžel momentálne vstup do bytu zakázaný, no aj tak má strach. "Chcel dosiahnuť, aby som spáchala samovraždu," dodala.

Podľa policajného hovorcu bola žena navádzaná, aby skočila z okna bytu, pod vlak, prípadne aby užila väčšie množstvo liekov.

Podľa expertky trestný zákon pozná trestný čin účasť na samovražde. "Keď niekto niekoho pohne k samovražde, navádza ho, aby niečo také urobil. Ale treba povedať, že tá samotná samovražda musí byť v štádiu pokusu," vysvetľuje expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Polícia nekoná

Za takýto čin hrozí páchateľovi trojročné väzenie. Ale v prípade, že je tento čin páchaný na blízkej osobe, závislej, chránenej, tak môže byť trest odňatia slobody až na 8 rokov.

Žena pre televíziu JOJ povedala, že sa na políciu obrátila už viackrát, no podľa nej sa ani po rokoch nič nevyriešilo. Skontaktovať sa s mužom sa nám zatiaľ nepodarilo. Všetko bude závisieť od dokazovania v trestnom konaní. Polícia zatiaľ nikoho neobvinila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy