Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zvlečená koža a rany. Pri Banskej Štiavnici ležalo týrané mačiatko
Zdielať na
Krimi

Zvlečená koža a rany. Pri Banskej Štiavnici ležalo týrané mačiatko

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Neďaleko Banskej Štiavnice nedávno našli utýrané asi 5-mesačné mačiatko. Dobrovoľníci ho najprv chceli nechať humánne uspať, no potom sa stalo niečo, čo prekvapilo.

Zúbožené zviera našla ležať pri ceste okoloidúca, odniesla ho dobrovoľníkom z Občianskeho združenia Túlavá Labka. Pri ceste musel vyhladovaný a dorezaný kocúr bez pomoci ležať minimálne dva týždne. Postaviť sa už nevládal.

Živá mŕtvola

"Mal zvlečenú kožu z pol telíčka, hnisavé rany na brušku, na hrudníku," opisuje veterinárka Zuzana Maňková. "Bola to živá mŕtvolka, ale keď som ho dala na vyhrievaciu podložku, začal vrnieť," hovorí Ivana Michelská z Občianskeho združenia Túlavá Labka.

Už niekoľko dní je v starostlivosti veterinárov v Banskej Bystrici. Mačaťu dali meno Hajko podľa lokality kde ho našli. Podľa všetkého kocúra niekto utýral takmer na smrť, na koži mal aj popáleniny. Jednu nohu mu museli amputovať.

Nový domov

Kocúrik strávi na klinike ešte niekoľko týždňov, potom mu budú hľadať nový domov. Za týranie zvierat hrozí až 5- ročný trest, no nájsť vinníka je v takýchto prípadoch takmer nemožné. "V tomto roku sme v Banskobystrickom kraji zaevidovali 2 takéto trestné činy, jeden z nich bol objasnený," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy