Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
NA VLASTNEJ KOŽI. Toto sú kohútie zápasy zblízka
Zdielať na

NA VLASTNEJ KOŽI. Toto sú kohútie zápasy zblízka

MANILA / Kohútie zápasy sú v našich zemepisných šírkach nelegálne, na Filipínach je to vraj relax pre tamojších obyvateľov. Pozrite sa na tradičné kohútie zápasy z blízka...

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Lieta perie, tečie krv

Preplnené parkovisko, davy ľudí prechádzajúcich bránou a hladkajúcich svojich miláčikov. tak ako sa hovorí o psíčkaroch, že sa podobajú na svojich miláčikov, rovnako to platí aj o majiteľoch kohútov.

Zatiaľ čo v našich zemepisných šírkach väčšina mužov v nedeľu pozerá futbal, na Filipínach sa chodí na kohútie zápasy. Aréna ako pre gladiátorov buráca a je naplnená po strop. Má dokonca aj svoju VIP zónu. Na kohútich zápasoch sa uzatvárajú stávky. Počas boja všade lieta perie a tečie krv.

Národný šport

Po pár sekundách leží porazený kohút na zemi. Boj je prerušený presne tak, ako v boxe. Pokiaľ nemá silu pokračovať v boji ani na tretíkrát, nastupuje ďalší. Ten najlepší vyhráva a majiteľ počíta peniaze. "Vidíte? Môj kohút vyhral. Inak je milý, ale veľmi silný a rýchly," hovorí víťaz turnaja.

Majitelia kohútov sa počas 10-hodinovej šou častokrát menia na chirurgov, a bohužiaľ, občas aj na hrobárov. To, čo je v iných krajinách považované za týranie zvierat, je na Filipínach národným športom. "Je to veľká národná tradícia a zábava pre Filipíncov," hovorí starosta Bogo City a organizátor turnaja Miguel Castello.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy