Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Agresívny Šarpej napadol ďalšie dve ženy
Zdielať na

Agresívny Šarpej napadol ďalšie dve ženy

BRATISLAVA / Obyvatelia bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves sú zúfalí. Terorizuje ich sused s agresívnym psom. Pohrýzol ďalšie dve ženy.

O tom, že je možné, že David týra svojho psa a preto je agresívny aj na ľudí, svedčí aj prípad zo 4. februára minulého roka. Vtedy chcel ovčiakovi od susedy odrezať hlavu.

Podrezaný krk

"Popíjali spolu, sľúbil, že ju ostrihá. Išla k nemu do bytu aj so psom. Pes bol na balkóne. Keď vyšiel na balkón, zobral nôž a podrezal mu krk," hovorí obyvateľka paneláku.

Majiteľka psa jeho nevládne telo vzala k sebe do bytu. Na druhý deň prišli policajti a podrezaného ovčiaka vzali na pitvu. Prípad uzavreli len ako priestupok voči majetku a David dostal pokutu tridsať eur.

Obyvatelia paneláka ostali z tohto chladnokrvného činu šokovaní. "Bolo to vyriešené takým spôsobom, že on tej pani vlastne pomohol. Údajne bol pes chorý, tak on ju zachránil," dodáva obyvateľka paneláku.

Polícia začala prípad opäť riešiť na podnet prokuratúry. "Vyšetrovanie vo veci prečinu týrania zvierat aj naďalej pokračuje, obvinenie voči konkrétnej osobe dosiaľ vznesené nebolo," uviedla hovorkyňa bratislavských krajských policajtov Karina Považanová.

Za šestnásť mesiacov, kedy David brutálnym spôsobom zabil psa susedy, polícia prípad stále neuzavrela. David ale niečo také neurobil po prvýkrát. Po mestskej časti sa hovorí, že mal vyhodiť psa z okna.

Telo bez hlavy

Chladnokrvne mal popraviť aj svojho predchádzajúceho psa na lúke pred panelákom. Telo bez hlavy tam len tak pohodil.

Podľa obyvateľov sa ani k svojmu Šarpejovi, ktorý opakovane útočí na obyvateľov paneláka, nespráva pekne. "Sedí na trávniku, kope do toho psa, keď je opitý alebo nadrogovaný," hovorí obyvateľka paneláku.

"Ja to beriem ako týranie zvierat. On je vrah a nevieme, komu sa tu čo môže stať," hovorí obyvateľka paneláku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy