Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Obyvateľov bratislavského sídliska terorizuje sused so psom
Zdielať na

Obyvateľov bratislavského sídliska terorizuje sused so psom

BRATISLAVA / Nočnou morou pre obyvateľov paneláka na ulici Jána Jonáša v Bratislave je ich sused a jeho agresívny pes. Ten za posledných pár mesiacov napadol a dohrýzol dve ženy.

Obyvatelia paneláku sú zúfalí. Nevedia si rady so susedom ani s jeho agresívnym psom.

So strachom vychádzajú z bytov ozbrojení slznými sprejmi a obávajú sa, že suseda Davida so psom niekde stretnú.

Zúfalí ľudia

"Máme strach. Je to neskutočné, aby ľudia takto chodili do práce alebo venčiť psa, aby sme sa báli," hovorí obyvateľka domu.

Najväčším problémom je, keď David psa pustí alebo niekde pred vchodom či vo vnútri zaspí. Podľa obyvateľov je to zväčša vtedy, keď má vypité. Pes sa vtedy voľne pohybuje okolo neho a útočí.

"Venčila som psa. Ten pes sa môjho psa ani nedotkol, hneď napadol mňa. Napadol ma do ruky. Mala som to silno pomliaždené a dvadsať dní som bola doma," sťažuje sa obyvateľka vedľajšieho vchodu.

"V prvom prípade bola vec po ukončení objasňovania priestupku odovzdaná príslušnému správnemu orgánu na prejednanie," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Karina Považanová.

Polícia nič nevyriešila

Prípadom by sa tak mal zaoberať tamojší miestny úrad. Davidov pes však napadol ďalšiu ženu. Pani Adrianu nepohrýzol po prvýkrát.

Pred necelým mesiacom išla pred bytovku na prechádzku so svojim pudlíkom.

"Otvorila som bránu a počula som "Chyť!". To bol on v bráne vo vnútri.  Ten pes vybehol, ja som sa automaticky stočila a rovno do ruky," opísala incident napadnutá žena.

Druhý útok sa stal koncom minulého týždňa. David otvoril dvere do výťahu, kde pani Adriana stála. Údajne psa pustil.  

"Vo výťahu nemáte kam ujsť. Bolo to niečo neskutočné. Ja ani doteraz neviem, ako som sa odtiaľ dostala," pokračuje. Psa údajne ani počas útoku nezastavil.

"Stál a čakal. Keď som sa nejako dostala von, tak sa ma spýtal, čo sa mi stalo," dodala.

Obyvatelia sú už zúfalí. Veľakrát volali policajtov a majú pocit, že sa nič nerieši.

"Nejeden krát som volala policajtov, keď ležal pred bránou opitý alebo zdrogovaný a policajti tu len tak stáli," hovorí jedna z obyvateliek.

"Hliadku som volala asi pätnásť krát, zobudili ho a odprevadili domov," zakončila iná obyvateľka sídliska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy