Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Agresívny pes zabil svoju majiteľku (†95), na mieste vykrvácala
Zdielať na

Agresívny pes zabil svoju majiteľku (†95), na mieste vykrvácala

Rybník - Obrovská tragédia sa odohrala v obci Rybník (okr. Levice). Agresívny pes sa zakusol 95-ročnej žene do krku. Tá vykrvácala. Neveste, ktorá sa ho od ženy snažila odtrhnúť, odkusol prst. Pes patril poškodenej rodine.

Žena vykrvácala

Všetko sa udialo v rodinnom dome. Na starenku pes zaútočil, keď stála vo dverách. Ku tragédii došlo krátko po 14:00. Americký stafordšírsky teriér sa dôchodkyni zahryzol do krku, žena na mieste vykrvácala a zraneniam podľahla.

"Pes zaútočil aj na jej 73-ročnú nevestu a odhrýzol jej prst na ruke. Tá podľa prvotných informácií psa ešte odohnala a zatvorila. Žena bola prevezená na ošetrenie do nemocnice," uviedla hovorkyňa KR PZ Božena Bruchterová.

Pes patril vnučke

Podľa našich informácií mala psa vyprovokovať palica, ktorú Rozália používala pri chôdzi. "Ani nechcem veriť tomu, čo sa udialo. Nemali sme doteraz nič, čo by nasvedčovalo agresivite tohto psa," uviedol starosta obce Rybník Imrich Králik. Na mieste sú stále policajti, ktorí tento incident vyšetrujú.

Bojový pes žil s rodinou už viac rokov. Údajne patril vnučke, tá sa k nešťastiu odmietla vyjadriť. Sused nám povedal, že nikdy ho nepúšťali z dvora von, ale priznal, že  pes sa správal agresívne. 

Chronológia psích útokov na Slovensku

Október 2003: tragédiou sa skončilo nezodpovedné správanie sa majiteľa pitbulla zo Sobraniec, ktorý sa prechádzal so svojím psom. Zviera nebolo na vôdzke a bolo bez náhubku, keď odbehlo do porastu repky olejnej. To však bolo osudné pre osemročného chlapca, ktorý sa tam hral. Pes dieťa pohrýzol, počas prevozu do nemocnice zraneniam podľahlo.

Október 2004: chlapčeka (8) zabil v obci Zborov v okrese Bardejov nemecký ovčiak. Dieťa prišlo k svojmu spolužiakovi. Dvere mu otvorila kamarátova matka, ktorá mu povedala, že jej syn si musí urobiť úlohy a hrať sa nemôže. Asi o dvadsať minút si žena všimla, že chlapcov bicykel stále leží pred domom. Keď vyšla na dvor, naskytol sa jej otrasný pohľad. Ich pes, ktorý sa odtrhol z reťaze, sedel nad nehybným telom chlapčeka. Privolaná lekárka konštatovala smrť zavinenú psom.

November 2006: v obci Ľubica, okres Kežmarok, pes odhryzol mužovi časť tváre. Muža našli príbuzní ležať na prahu domu v kaluži krvi, v blízkosti domu sa pohybovalo niekoľko psov.

September 2007:
po útoku rotvajlerov prišiel o život muž zo Senice, ktorý pracoval ako vrátnik v stavebnej spoločnosti. Tak ako po iné dni, vypúšťal z kotercov do priestorov firmy dvoch strážnych psov. Psy však na neho z neznámych príčin zaútočili a muž po útoku zomrel.

August 2012: v Dunajskej Lužnej, okres Senec, tri psy dohrýzli muža. Skončil s mnohopočetnými ranami najmä na rukách a nohách, najvážnejším zranením je devastačné poranenie pravého predlaktia, mužovi tiež psy odhryzli pravé ucho. VIAC TU.

August 2012: v obci Sucháň v okrese Veľký Krtíš zomrela po útoku pitbulla žena. Pes patril istému Švajčiarovi, ktorý choval v obci pitbullov. O psy sa mu starali dvaja ľudia, a to muž a jeho družka, ktorá aj napriek zákazu majiteľa psov vzala na prechádzku nebezpečného pitbulla. VIAC TU.

Október 2013: Chlapca (6) dohrýzol pes na futbalovom ihrisku v Malženiciach v okrese Trnava. Na niektorých miestach mu strhol kožu. VIAC TU.

Október 2013: v Leopoldove sa obeťou útoku psa stal chlapec (8). Pes mu spôsobil závažné poranenia hlavy a rany po celom tele. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy