Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Agresívne pitbully. Na Petra vraj útočia pravidelne
Zdielať na

Agresívne pitbully. Na Petra vraj útočia pravidelne

BRATISLAVA / V posledných rokoch sa čoraz častejšie hovorí o tom, že pre majiteľov bojových plemien psov by mali platiť prísnejšie pravidlá. Kým bežní ľudia takéto psy odsudzujú, ich chovatelia, zastávajú. Vraj je všetko len o výchove.

Majiteľka s Petrom nesúhlasí

"Pobehovali tu dva psy, pitbully. Jeden hnedý, druhý čierny - na moje požiadanie, aby si ich majiteľka chytila, tak psy absolútne nereagovali, rozbehli sa smerom na nás. Jeden sa zastavil a druhý zaútočil," hovorí pán Peter.

Ich majiteľka má však iný názor. Tá s výrokmi, že jej psy napádajú ľudí, vôbec nesúhlasí, okoloidúcich ľudí si iba málokedy všímajú.

Výkrikmi na seba len upozorňuje

"Moje psy sú vycvičené, že neútočia, sú vycvičení jak malí psíkovia, s láskou, len sú veľkí," obraňuje pitbully majiteľka. A podľa nej jediným problémom je, že pán Peter na seba len zbytočne upozorňuje už z diaľky.

"Vždy začne vykrikovať, v podstate na seba upozorní a tie psy vtedy reagujú, ale nie že by ho napádali, ale teda sa otočia a prípadne pribehnú k nemu," hovorí majiteľka.

Psy ju vôbec nepočúvajú

"Nemala ich pod kontrolou, psy nereagovali, nepočúvali ani na opakované výzvy," hovorí Peter. Pán Peter, ktorý chodí do školy pre svoju dcéru, má ale zo psov strach. Zatiaľ neexistuje žiadny zákon, podľa ktorého by mal majiteľ povinnosť mať psa na vôdzke.

Nakoľko na mieste okrem pána Andrišina už nikto nebol a nebolo možno zistiť kto bol so psami vonku, nebolo možné začať priestupkové konanie.

Téme sa venuje reportérka Denisa Pirníková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/Lidové noviny

Súvisiace články

Najčítanejšie správy