Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pozor na agresívnych psov! Útokov s tragickým koncom pribúda
Zdielať na

Pozor na agresívnych psov! Útokov s tragickým koncom pribúda

BRATISLAVA / Niektoré útoky psov na ľudí majú šťastný koniec, iné tragickú dohru. Nie je to tak dávno, čo v okrese Levice pes napadol 95-ročnú ženu, ktorá útok neprežila. Pri Trnave zas zaútočila doga na 6-ročného chlapca.

Teriér zaútočil na 95-ročnú ženu

V dedinke Rybník (okr. Levice) zaútočil v januári pes na 95-ročnú ženu. Americký stafordšírsky teriér sa do nej pustil, keď vychádzala z domu. Žena útok neprežila.

Na pomoc jej pribehla 73-ročná nevesta, no ani to psa neodradilo. Rozzúrené zviera zaútočilo aj na ňu. Pohrýzol ju do ruky a nohy. "Ten pes im doteraz neurobil nič. Neviem, čo sa stalo," opísal situáciu sused.

Doga pohrýzla 6-ročného chlapca

V Manželciach pri Trnave pre zmenu napadla argentínska doga 6-ročného chlapca. Nikolas sa so štvornohým miláčikom hral ako zvyčajne na dvore u susedov. Pes naňho však z ničoho nič zaútočil. Zahryzol sa mu do pravej časti tváre.

Chlapec mal šťastie a útok prežil, ale skončil na operačnom stole. "Išlo o náročnú operáciu, ktorú vykonali dva operačné tímy," dopĺňa hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave Dana Kamenická.

Útok pitbulla takmer neprežila 65-ročná žena

V Dolných Salibách (okr. Galanta) takmer prišla o život 65-ročná pani Marta. Zaútočil na ňu pitbull, ktorý preskočil susedov plot a vrhol sa na ňu. Zahryzol sa jej do sedacej časti tela a vytrhol jej kusy mäsa. Žena musela v nemocnici podstúpiť sériu operácií. "Susedia ju po útoku psa utierali plachtou a kým prišla záchranka, tak ju zakryli," opisuje suseda útok psa.

 
Šťastie však nemala 45-ročná žena, ktorá po útoku pitbulla Diabla zomrela priamo na mieste. Tragédia sa odohrala na lazoch pri obci Sucháň neďaleko Veľkého Krtíša. Žena sa pritom starala o dvadsiatich psov, avšak tento jeden na ňu počas venčenia zaútočil.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy