Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dvaja muži zabili prasa, všetko nasnímala kamera
Zdielať na

Dvaja muži zabili prasa, všetko nasnímala kamera

SVITAVY / Dvaja zlodeji priviezli domov netradičný lup. Ich korisťou sa stala 180-kilová sviňa. Teraz po páchateľoch pátra polícia. A to pre krádež a týranie zvieraťa. To totiž pred smrťou dlho trpelo. Všetko zachytila priemyselná kamera.

Pod drobnohľadom kamier

Zlodeji zrejme vôbec nepočítali s tým, že by ich na statku v Linhartovciach neďaleko mesta Svitavy, mohol niekto vyrušiť. Neuvedomili si ale, že ich celú dobu natáčali priemyselné kamery.

Zlodeji išli zrejme do hospodárskej usadlosti kvôli kovom. Keď žiadne nenašli, zaujalo ich 9 ošípaných. "Jedno si vyhliadli. Pohybovali sa tam pomerne dlhú dobu, viac ako dve hodiny. Hlavný z aktérov krátkou strelnou zbraňou usmrtil približne 180-kilové prasa," uviedla hovorkyňa polície vo Svitavách Anna Štegnerová.

Prasa sa dlho trápilo

"Zabili ho dosť blbo, pretože ho strelili pištoľou a strelili ho tak nešikovne, že sa potom ešte dlho trápilo," uviedol majiteľ prasiat. Prasa sa trápilo v bolestiach približne 5 minút. Potom ho zlodeji zviazali remenňom a snažili sa ho odtiahnuť preč. Majiteľovi spôsobili škodu za viac ako 300 €.

O peniaze však podľa jeho slov nejde. " Človek sa o to musí dvakrát denne postarať a potom, keď sa stane taká krádež, tak to nahnevá," dodal majiteľ svíň.

Policajtov taktiež zaujíma, kde zlodeji zobrali zbrane a či ich majú v legálnej držbe. "Na kamerových záznamoch je zrejmé, že hlavný aktér mal krátku strelnú zbraň. My v súčasnosti nevieme o akú konkrétne sa jednalo," dodala policajná hovorkyňa. Okrem krádeže mužom hrozí ak trest za nebezpečné ozbrojovanie a v hre je aj týranie zvierat.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy