Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nechutný sex s ovcou z Betlehemu otvoril problém s ochranou
Zdielať na

Nechutný sex s ovcou z Betlehemu otvoril problém s ochranou

ZNOJMO/BRATISLAVA / Kým v Čechách majú policajti pred Vianocami problém s mladíkom, ktorý plánoval sex s ovečkou zo živého Betlehemu, slovenskí policajti musia riešiť zlodejov. Práve tých lákajú naše Betlehemy. Ako ochrániť zvieratá alebo figúrky z Betlehemu?

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Miesto neriešia... 

Vlastníkov v predvianočnom čase trápi, ako ochrániť zvieratá alebo figúrky z Betlehemov, ktoré sú na námestiach jednotlivých miest. Majiteľ ovečky, ktorá zrejme vyvolala sexuálnu túžbu mladíka v Znojme, bez váhania ohradu so zvieratami radšej zbalil a odviezol ich do bezpečia. Miestne trhy tak prišli o atrakciu. "Také stredné ovečky to boli pekné," hovorí jedna z predavačiek na trhoch. REPORTÁŽ TU. 

Prípad zo Znojma zaujal aj známu slovenskú sexuologičku. Podľa nej človek, ktorého sexuálne priťahujú zvieratá, teda aj živé ovečky v ohrade Betlehemu, v kľúčovom okamihu prostredie vôbec nerieši. "Asi nie. Tam pristupuje aj tá otázka eticko-morálna alebo eticko-mravná," uviedla sexuologička SDanica Caisová.

V Topoľčanoch Betlehem za mrežami

Tak ako v Česku, ani slovenské ovečky v Betlehem nie sú v bezpečí. Konkrétne v tom topoľčianskom. "Ukradli nám perníkové srdcia, jednu ovečku," hovorí primátor Topoľčian Peter Baláž.

Aby už nič nezmizlo, mesto v noci chráni Betlehem mrežami. "Mreže by tam nemali byť v žiadnom prípade. Ľuďom by sa malo dôverovať," myslí si rezbár Slavomír Albert.

Prelomenie tabu

O čom to teda svedčí, keď ani biblické motívy v krásnych Betlehemov neodradia deviantov či drzých zlodejov od toho, aby si na nich ukojili svoje chute. "Zrejme to svedčí o strate akýchkoľvek zábran. Ale zároveň to svedčí už aj o prelomení istého tabu," uviedla psychologička Silvia Porubänová.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy