Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Polícia v prípade vraždy Dagmar v Bratislave pochybila
Zdielať na
Krimi

Polícia v prípade vraždy Dagmar v Bratislave pochybila

BRATISLAVA / Policajti neochránili ženu, ktorej sa vyhrážal bývalý milenec. Také sú závery vyšetrovania prokuratúry v prípade vraždy zo začiatku roka. Prokurátorku aj policajtov, ktorí podnety nebohej ženy brali na ľahkú váhu, zrejme čaká trest.

Generálna prokuratúra preverila postup polície v prípade ženy, ktorú v januári zavraždil jej známy.

Dagmar (45) zomrela po útoku Štefana, s ktorým sa zoznámila cez internet. Tridsaťsedemročný muž podľa polície žiarlil a svoju obeť prenasledoval. Priamo pred dcérou ju zabil na Mozartovej ulici v Bratislave.

Žiadala o pomoc

Zbraň obrátil aj proti sebe. Krátko po tragédii sa objavili informácie, že zavraždená žena minulý rok žiadala políciu o pomoc. Na svojho neskoršieho vraha podala trestné oznámenie. "Z mojej iniciatívy som po dohode s generálnym prokurátorom požiadal, aby ešte raz preverili celý tento incident," uviedol policajný prezident Tibor Gašpar.

Verdikt prokuratúry pochybenia zo strany polície potvrdil. "Zložky polície nedôsledne preskúmali okolnosti oznámenej trestnej činnosti. Nevenovali žiadnu pozornosť utrpeným zraneniam a neprijali žiadne zákonné opatrenia, o ktorénebohá políciu žiadala," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Polícia aj prokuratúra pochybili

Dagmar podala trestné oznámenie na Štefana v máji minulého roka, pretože sa jej vyhrážal. Dokonca si najala ochrankára. Podľa posledných záverov vyšetrovania pochybila aj prokurátorka, ktorá prípad dozorovala. "O rozsahu a charaktere opatrení vo vzťahu k dozorovej prokurátorke rozhodne Krajská prokuratúra v Bratislave," dodala Predajňová.

Disciplinárny postih zrejme čaká aj mužov zákona, ktorí obavy zavraždenej ženy podcenili. "Na základe zistených nedostatkov bude personálny nadriadený postupovať voči policajtom v zmysle zákona a prijímať príslušné opatrenia," dodal policajný prezident Tibor Gašpar.

Pozrite si reportáž Dalibora Skladana:

Zdielať na

Najčítanejšie správy