Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Taxikár, ktorý odviezol Štefana (†37) na miesto vraždy, prehovoril
Zdielať na

Taxikár, ktorý odviezol Štefana (†37) na miesto vraždy, prehovoril

BRATISLAVA / Televízia JOJ má exkluzívny rozhovor s taxikárom, ktorý v piatok viezol páchateľa úkladnej vraždy Štefana na bratislavskú Mozartovu ulicu. Vodič strávil so strelcom posledné hodiny jeho života. Slová taxikára podporujú verziu o úkladnej a plánovanej vražde a následnej samovražde žiarlivého bývalého partnera.

Na sedadle taxíka sedel posledné dve hodiny svojho života muž, ktorý sa rozhodol vziať život svojej expriateľke, a potom obrátil zbraň proti sebe.

Tridsaťsedemročný Štefan si objednal taxík cez dispečing. Taxikár zobral zákazku úplnou náhodou.

"Mal tam ísť kolega, len to mal ďaleko, tak sme si tú objednávku vymenili. V podstate tam mal ísť úplne niekto iný," potvrdzuje taxikár.

Zaplatil za čakanie

Už pred šestnástou hodinou, teda asi dve hodiny pred činom, boli s taxíkom na Mozartovej ulici. Štefan zaplatil dopredu, aj za prípadné čakanie.

"Zaplatiť zaplatil, lebo povedal, že tam budeme asi dlhšie čakať. Nepripadalo mi to nejaké divné," hovorí taxikár.

Taxikárom sa to stáva bežne, vodičovi aj objasnil dôvod. Hovoril, že má podozrenie, že ho podvádza bývalá priateľka a že si to chce len overiť.

"Povedal, že ju vymákne, že si to chce len potvrdiť,"
spomína.

O plánoch Štefana taxikár netušil. "Bol taký nervóznejší, nebol úplne v pohode, ale zase mi nenaháňal strach," opisuje. "Nenaznačovalo nič tomu, že by takúto vec chcel urobiť, vôbec nič," hovorí.

Počul výstrely

Taxík sa dve hodiny nepohol z miesta. Počas toho času sa vodič hral hry, až prišiel kritický moment po osemnástej hodine.

"Vyskočil z auta. Neodišiel pokojne, musel ju zbadať," spomína taxikár.

Dvere nechal otvorené. Taxikár počul iba 3 až 4 výstrely.

Štefan nedal expriateľke žiaden čas na diskusiu. Taxikár vraždu a samovraždu nevidel, len počul streľbu. Vo výhľade mu bránil múrik pri schodisku. Zľakol sa, vycúval a hneď volal 158. Policajtom išiel naproti na roh Drotárskej cesty.

"Keď sa niekde strieľa, ideš preč, to je asi automatické, to asi urobí každý," hovorí.

Úkladná vražda

Vodič tak vyvrátil informácie, že strelca niekto doviezol tesne pred činom. Má ale výčitky. 

"Neviem, či som tomu nemohol zabrániť, podľa toho, ako sa správal, tak asi ani nie," rozmýšľa. "On na mňa nepôsobil, aby som sa ho mal báť," zdôrazňuje.

Preverujú postup polície

Čo predchádzalo úkladnej vražde, ako aj postup polície, preveruje už inšpekcia ministerstva vnútra.

Zavraždená totiž pred smrťou informovala políciu, že ju prenasleduje a vyhráža sa jej expriateľ. Dokonca podala aj trestné oznámenie. Vec riešil ako priestupok okresný úrad.  

"Počkáme si na závery kontroly, potom zaujmeme jasné stanovisko,"
informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

"Generálna prokuratúra vydala pokyn krajskej prokuratúre, aby preskúmala postup orgánov činných v trestnom konaní," potvrdzuje hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Taxikár si odniesol z piatkovej služby traumu na celý život. "Keby som mal ísť každé ráno do roboty s tým, že sa mi stane niečo takéto, tak v živote do auta nesadnem," hovorí. "Možno si budem dávať viac pozor, kto mi sedí za chrbtom," dodáva.

Pozrite si exkluzívny rozhovor s taxikárom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy