Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajti zachránili život 27-ročnému mužovi
Zdielať na

Policajti zachránili život 27-ročnému mužovi

PARTIZÁNSKE / Erik Hajro a Andrej Kováč. Tieto mená si 27-ročný muž z Chynorian a jeho príbuzní budú pamätať do konca života. Sú to dvaja policajti, ktorí nasadili svoje životy, aby zachránili samovraha.

"Na tiesňovú linku zavolal 50-ročný Igor, že jeho sused stojí na hrebeni sedlovej strechy a chce skočiť dole," opisuje hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová. O pár minút už bola na mieste hliadka. Muži zákona išli samovraha rýchlo ratovať.

"Na streche sme zbadali muža, ktorý bol pod vplyvom alkoholu," povedal policajt Erik Hajro. "Videli sme na hrebeni strechy muža, ktorý má v ruke pivo a vykrikoval, aby sme sa nepribližovali, lebo skočí dole," dodáva policajt Andrej Kováč. 

Policajti sa dostali cez povalu a strešné okno k mužovi. Začali s ním komunikovať. "Chytal balans, miestami to vyzeralo, akoby chcel naozaj skočiť, tak sme dbali na to, aby sa nestalo nejaké nešťastie," uvádza Kováč. 

Muž neustále balansoval v asi 10 metrovej výške na okraji strechy. Vďaka šikovnosti oboch policajtov všetko dobre dopadlo. "Sme využili mužovu nepozornosť a stiahli sme ho dole," povedal Hajro. "Sme ho schmatli za pás, stiahli na nás. Osoba začala byť agresívna, tak sme ho pomocou hmatov a chvatov dali dole," pokračuje Kováč. 

Otca malého chlapčeka zachránili v poslednej chvíli.

Súvisiace články