Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V maringotke zhoreli muž a žena
Zdielať na
Krimi

V maringotke zhoreli muž a žena

MALÉ TRAKANY / V horiacej maringotke zomreli dvaja ľudia. Pravdepodobne spali, keď ich príbytok zachvátili plamene. Päťdesiatročná Helena a jej 44-ročný druh Karol nemali najmenšiu šancu prežiť.

Susedia sa Karolovi a Helene zo všetkých síl snažili pomôcť. Najskôr sa pustili do hasenia,  no po chvíli už búchali na dvere maringotky, aby partnerov zobudili. Všetko však bolo márne.

Hasiči oheň uhasili v priebehu pár minút. Na posteli však našli dve zhorené telá. Akákoľvek pomoc bola už zbytočná.

“Obhliadajúca lekárka ako predbežnú príčinu smrti uviedla udusenie  dymom z požiaru a následné uhorenie,“ hovorí Alexander Szabó, košický policajný hovorca.

Požiar sa zrejme rozšíril od piecky. Domáci ju dlhé roky používali na kúrenie aj varenie. Čo sa ale v osudný večer stalo si nikto nevie vysvetliť.

“Včera dostali peniaze, tak možno že si chceli niečo uvariť,“ hovorí Jozef Szálka, brat nebohej ženy.

“Príčina požiaru súvisí s nedbanlivosťou  pri obsluhe vykurovacieho telesa alebo s technickým stavom vykurovacieho telesa,“ povedal Tomáš Berzetei, košický hasičský hovorca.

Presnú príčinu smrti nebohých partnerov by mala určiť až nariadená pitva. Polícia v tomto prípade  začala trestné stíhanie pre prečiny usmrtenia a poškodzovania cudzej veci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy