Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Invalid zostal uväznený v horiacej budove, pomohli mu policajti
Zdielať na

Invalid zostal uväznený v horiacej budove, pomohli mu policajti

ZVOLEN / Štyridsaťročného invalidného muža uväznili plamene v budove na okraji Zvolena, v ktorej prespával. Mužovi s amputovanými časťami obidvoch nôh zhoreli aj protézy, takže sa nevedel dostať von. Zo zadymenej miestnosti ho vyniesli na rukách dvaja policajti.

V opustenej budove bývalej tehelne bol Roman úplne sám. Odkázaný na pomoc iných. Oheň mu navyše zničil protézu, dostať sa bezpečne von bolo nad jeho sily. Dvojica policajtov ho tam objavila v poslednej chvíli.

"Bolo to problematické, akciu komplikoval hustý dym," informuje zasahujúci policajt Maroš Getler. štyridsaťročného muža aj napriek silnému zadymeniu našli pod perinou. Má amputované časti obidvoch nôh. Oheň mu spôsobil nebezpečné popáleniny.

Popáleniny

"Museli sme ho vyniesť, nedokázal stúpať," pokračuje Getler. Medzitým už dorazili aj hasiči a záchranári, popáleného muža ošetrili. Invalidný muž leží vo zvolenskej nemocnici na chirurgickom oddelení. Podľa ošetrujúcich lekárov utrpel na končatinách popáleniny prvého a druhého stupňa.

"Pacient je v stabilizovanom stave, mimo ohrozenia života," informuje hovorkyňa zvolenskej nemocnice Marta Csergeová. Horieť zrejme začalo v okolí sedačky, na ktorej muž ležal. Príčina požiaru ešte známa nie je.

Na mieste bola aj redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy