Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Dubaji horel mrakodrap, evakuovali stovky ľudí
Zdielať na
Zahraničie

V Dubaji horel mrakodrap, evakuovali stovky ľudí

DUBAJ / Mrakodrap v Dubaji patriaci medzi najvyššie obytné budovy sveta v sobotu nad ránom zachvátil požiar. Ten sa hasičom po niekoľkých hodinách podarilo uhasiť, napísala agentúra Reuters.

Horieť začalo asi na 50. poschodí mrakodrapu. Z časti fasádneho obloženia najvyšších poschodí podľa svedkov stále vidno dym. 

Kvôli plameňom popraskali okenné výplne, na ceste v v zhruba stometrovej vzdialenosti od budovy bolo rozsypané sklo a kusy kovových predmetov. Na mieste zasahovala viac než desiatka hasičských áut.

Ľudia v pyžamách

K rozšíreniu požiaru prispel silný vietor. Viac než 300 metrov vysoký mrakodrap známy ako The Torch (pochodeň) má celkom 79 poschodí, otvorený bol v roku 2011. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Polícia zatiaľ neinformovala o stratách na životoch.

Záchranári počas noci evakuovali okrem obyvateľov mrakodrapu The Torch z bezpečnostných dôvodov aj vedľajšie výškové budovy. Veľa ľudí tak na uliciach postávalo v pyžamách. Obyvatelia zasiahnutých poschodí musia počítať s tým, že priestory budú uzavreté niekoľko dní.

Pozrite si autentický záznam z miesta požiaru:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy