Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Obrazy plné zlata či drahokamov. Známy falzifikátor vystavuje v Nitre
Zdielať na

Obrazy plné zlata či drahokamov. Známy falzifikátor vystavuje v Nitre

Najznámejší a zároveň najuznávanejší falzifikátor obrazov Daniel Dondé navštívil Nitru. Autor sa práve v meste pod Zoborom rozhodol prezentovať novú umeleckú zbierku. Obrazy sú zaujímavé aj tým, že taliansky maliar do nich vkladá zlato, drahokamy či diamanty.

Obrazy tohto muža majú v domoch mnohé svetoznáme celebrity. "Sofia Loren, Arnold Schwarzenegger, aj návrhári Valentino, Dolce Gabana, moje obrazy mal aj zosnulý Frank Sinatra či Lady Diana," hovorí známy umelec.

61-ročný autor maľuje falzifikáty už takmer tridsať rokov. Nejde však o nič nelegálne, maliar má totiž  povolenie na tieto reprodukcie. Napríklad pre porovnanie, obraz od Gustava Klimta stojí 80 miliónov eur. Kópia od  Dondého aj s certifikátom vyjde okolo 2000 eur.

Na výstave v Nitre sú obrazy, v ktorých sa autor inšpiroval krásou žien. Na viacerých môžete vidieť Marylin Monroe. Fanúšikovia kráľa popu tu nájdu aj Michaela Jacksona.

Ide o modernú tvorbu. Obrazy sú dosť nákladné a dajú sa nazvať doslova klenotom. V každom z nich je totiž vsadené buď zlato, drahokamy, diamanty alebo kryštál.

TV JOJ

Súvisiace články