Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ako ušetriť na dovolenke? Tu je niekoľko cenných rád
Zdielať na

Ako ušetriť na dovolenke? Tu je niekoľko cenných rád

Hoci sú letné mesiace pre ľudí časom oddychu, platobné karty na niečo podobné nárok nemajú. Počet platieb v zahraničí je práve v lete až o tretinu vyšší ako počas bežných dní. My sme zisťovali, ako môžeme ušetriť na poplatkoch.

Ešte pred tým ako vyrazíte na dovolenku do zahraničia sa presvedčte, či máte na účte dostatok peňazí. Dôležité je odsledovať si najmä termíny trvalých príkazov a inkás, aby ste zbytočne neplatili sankcie.

 

Denný limit na karte si nastavte tak, aby pokryl vaše zvýšené výdavky počas dovolenky. Nezabudnite si skontrolovať dátum expirácie kariet. Ak je to možné, vždy plaťte kartou, mena sa vtedy prepočítava výhodnejším kurzom.

Majte zo sebou dve karty - debetnú a kreditnú. Na výbery z bankomatov používajte debetnú platobnú kartu, na platby u obchodníkov zasa kreditnú kartu.

Výhodou debetnej karty, teda tej, ktorú máte vydanú k vášmu účtu, sú nulové poplatky pri výberoch z bankomatu vlastnej banky alebo skupiny. S kreditnou alebo úverovou kartou si zasa môžete prenajať auto alebo rezervovať hotel.

Pár v bazéne, leto, príjemné chvíľky

ISIFA

Súvisiace články