Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Dávida na dovolenke okradli, nedostal sa do lietadla
Zdielať na

Dávida na dovolenke okradli, nedostal sa do lietadla

Toto by nechcel zažiť žiadny dovolenkár. Dávid cestoval aj s priateľkou po Španielsku. Dva dni pred odletom ho však v Barcelone okradli - zostal bez peňazí aj dokladov. Najväčšia rana prišla, keď ho nechceli pustiť do lietadla. A to aj napriek tomu, že mal záznam od polície a žiadosť z ambasády, aby mu dovolili odletieť.

"Okradli ma v piatok poobede v Barcelone. Zmizlo mi úplne všetko," hovorí Dávid. Ihneď si zablokoval všetky kreditky a kontaktoval políciu aj ambasádu, aby zistil, čo ďalej. V piatok však v Barcelone veľa nevyriešil ani David a nevyriešite ani vy.

"Pokiaľ by bol niekto okradnutý v Barcelone v piatok poobede, má dve možnosti - buď bude čakať do pondelka, pretože v Barcelone nemáme nášho konzula, alebo sa vydať do Madridu, kde mu vystavia doklady aj počas víkendu," hovorí hovorca ministerstva zahraničných vecí Ľuboš Schwarzbacher.

Ak sa vám stane niečo podobné, zavolajte na Ministerstvo zahraničných vecí SR. Tam by vám na telefónnom čísle 02/5978 5978 mali poradiť, čo treba robiť.

isifa

TASR

Súvisiace články