Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Top 10 dámskych parfumov
Zdielať na

Top 10 dámskych parfumov

Zdroj: makeup.sk

INZERCIA /  V živote atraktívnej ženy hrá parfum veľmi dôležitú úlohu – pomáha vytvárať pozitívny dojem medzi ľuďmi v okolí. Parfumérie ponúkajú obrovský sortiment výrobkov pre každú príležitosť, na všedný deň, párty alebo do divadla.

Na trhu je niekoľko stoviek vôní rôznych kategórií:

  • elitné parfumy
  • niche parfumy
  • massmarket

Najlepšie dámske parfumy sa delia podľa typu vône:

  • citrusový
  • kvetinový
  • bobuľový
  • ovocný
  • drevitý
  • tabakový
  • sladký

Top 10 dámskych parfumov:

1. Chanel №5 Parfum

Asi najstarší a najobľúbenejší dámsky parfum. Vôňa bola prvýkrát vyvinutá v roku 1921. Odvtedy sa parfum príliš nezmenil, dokonca aj dizajn flakónu zostal rovnaký ako pred 90 rokmi. Toto je legenda, ktorá je pevne na vrchole už viac ako 20 rokov! Je ideálny pre úspešné a sebavedomé ženy.

makeup.sk

2. Poison od Christian Dior

Tento sexi a zároveň zmyselný parfum šokoval verejnosť originálnym zložením. Edouard Fleshier veľmi úspešne kombinoval tóny kasie, maliny, jantáru, ríbezlí, koriandra a tropického dreva. Vôňa patrí do orientálnej kvetinovej rodiny.

3. 212 od Carolina Herrera

Jedným z najobľúbenejších parfumov našej doby je „212“ od Carolina Herrera. Kompozícia je vytvorená na základe najušľachtilejších rastlín: pomarančové a mandarínkové stromy, santalové drevo, pižmo, bergamot, kamélie.

4. L'Interdit od Givenchy

Vášnivá, zvodná a zmyselná vôňa francúzskej značky Givenchy. L'interdit nám pripomína, že odvaha je kľúčom k slobode. Parfum je harmonickou zmesou sofistikovanosti a zdržanlivosti.

5. Narciso Rodriguez For Her od Narciso Rodriguez Toto je extravagantný parfum, ktorý prekvapí svojou ženskosťou a zmyselnosťou. Parfum je vhodný na každodenné použitie pre ženy absolútne všetkých vekových skupín.

6. Yves Saint Laurent Black Opium Výnimočne elegantná, ženská a zmyselná vôňa. Kombinácia orientálneho korenia, kávy a kvetov zdôrazní vašu silnú osobnosť. Tento dámsky parfum je vhodný najmä na večerné alebo špeciálne príležitosti.

7. Jean Paul Gaultier Scandal

Je to medová vôňa doplnená tónmi čerstvých pomarančov, mandarínok, kráľovskej gardénie, sladkého drievka, pačuli a kvetov. Tento parfum je ideálny pre ženy, ktoré milujú slobodu, silné emócie a pozornosť mužov.

8. Nina Ricci Capricci

Vôňa pre ženy, uvedená na trh značkou „Nina Ricci“ v roku 1960 je stále považovaná za jednu z najobľúbenejších spomedzi ostatných výrobkov tejto značky. Tento kvetinový parfum si môžete objednať kliknutím na link https://makeup.sk/categorys/3/

9. Armand Basi In Red

Luxusný a jedinečný parfum sa stal najvýraznejšou vôňou spomedzi výrobkov španielskej značky Armand Basi. Majiteľka tohto parfumu je sebavedomá, nezávislá, odvážna a vášnivá žena.

10. Guerlain Chamade

Guerlain predstavil v roku 1969 dámsku vôňu Chamade. Zloženie parfumu zahrnuje tóny aldehydu, jazmínu, hyacintu, bergamotu, ruže, orgovánu, galbanumu, klinčeka, konvalinky, ruže, ambry, benzoínu a vanilky.