Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tanečná akadémia Petra Modrovského otvára brány pre ďalšie športové talenty
Zdielať na

Tanečná akadémia Petra Modrovského otvára brány pre ďalšie športové talenty

BRATISLAVA / Peter Modrovský patrí k našim najznámejším tanečníkom. Spoločenský tanec mu otvoril dvere aj do veľkého šoubiznisu a na televízne obrazovky. No na začiatku jeho veľkej kariéry to bol iba obyčajný osemročný chlapec, ktorého do tanečnej školy prihlásila mama. Dnes ho v štúdiu TV JOJ vítame ako šéfa tanečnej akadémie, ktorá otvára nový školský rok pre ďalšie športové talenty.

Ako 8- ročný chlapec nebol nadšený maminým výberom. "Prišla takým oznamovacím spôsobom, že budeš chodiť do tanečnej, babka ťa zoberie. Ja som kukal, že čo ja a tanec? Bolo to proti mojej vôli troška, prvé dni som si ale hneď našiel kamarátov. Potom prišli prvé výsledky, úspechy a dodnes som jej vďačný, že urobila tento krok," opísal Peter Modrovský. 

Ako to je momentálne s deťmi a ich záujmom o spoločenské tance?

"Sú deti, ktoré majú 6 rokov a už tancujú napríklad od 4 rokov. Možno keď majú 5-6 rokov a poviete im, že idú na tanečnú tam nie je ešte taký vzdor. Keď tínedžeri, tam možno je troška s dievčaťom tancovať problém. No práve tu nám vyrastajú malí džentlmeni, ktorí vedia vyzvať partnerku do tanca. Zvládajú nejakých šesť tancov na hudbu a majú tak 6 rokov," porozprával Peter. Aktuálne v tanečnej škole otvárajú aj skupinku pre 11- 15 ročných. Podľa slov Petra nie je rozhodujúci vek dieťaťa, veľké úspechy môžu zožať aj keď začnú tancovať v puberte.

Spoločenský tanec dáva navyše deťom bontón a učí ich slušnosti. "Veľmi sa mi páči, že títo malí vedia viedenský valčík, a dnes keď mi niekto volá, že ide na svadbu o týždeň a neviem valčík, tak je to celkom také milé," poznamenal s úsmevom. Koronavírus zasiahol aj vyučovanie v tanečnej škole. Marec - máj boli zatvorení, a od júna začali trénovať. "Asi 80- percent detí k nám prišlo naspäť, samozrejme sa obávali, a teraz je to asi nejak 90- percent. Teraz už ale otvárame brány pre nových tanečníkov," oznámil. 

Načo sa musí pripraviť rodič, ktorý prihlási dieťa do tanečnej školy?

Intenzita tréningov v tanečnej škole Petra Modrovského je rôzna. Tí najmenší majú tréningy tak 2x do týždňa, keď sa to vykryštalizuje tak 3x do týždňa. Ak už ale chodia na súťaže, tak niekoľkokrát. "Máme už veľmi peknú reprezentáciu detí, ktoré u nás vyrástli, chodia na súťaže. Dokonca tréneri Dominik Cipara, Dominika Kožušníková, ktorí idú na majstrovstvá," podotkol. 

;app=desktop&fbclid=IwAR28WP0bqmPJP8bv_XdIHbAcj2s6z5Z_YAuC3luvD29sIsMdW5iFXNLlm24

Súvisiace články