Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pátranie po Marošovi (18) po roku ukončili, stopy našli v Hornáde
Zdielať na

Pátranie po Marošovi (18) po roku ukončili, stopy našli v Hornáde

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Polícia ukončila pátranie po 18-ročnom Marošovi Koňakovi zo Smižian. Jeho príbuzní ho naposledy videli 31. mája minulého roka. V rozostupe niekoľkých dní polícia zorganizovala dve veľké pátracie akcie. Bez úspechu. Smutnú stopu našli až nedávno. Lebka, ktorú objavili v Hornáde, patrí nezvestnému chlapcovi.

V miestach za supermarketom v centre mesta sa končí posledná Marošova stopa. Je ho vidieť na kamerovom zázname, ako ide smerom proti toku Hornád. Mladík kráčal po chodníku smerom na Smižany, kde býval. Odvtedy ho už nikto nevidel. Policajti po ňom pátrali v okolí rieky, vo vode aj nad vodou pomocou vrtuľníka. No neobjavili žiadnu stopu. Marošova rodina bola zúfalá. Mladík sa neozval od 31. mája 2019.

Koncom mája tohto roku pri vodohospodárskych výkopových prácach našli v koryte Hornádu ľudskú lebku. Policajti tušili, že môže ísť o niekoho z nezvestných. Nález poslali na rozbor súdnym znalcom. Tí po porovnaní vzoriek potvrdili, že ide o nezvestného vtedy 18- ročného Maroša zo Smižian. Čo presne sa udialo, či pri ceste domov spadol do rieky v ktorej bola vtedy zvýšená hladina, zatiaľ, nevedno. Policajné pátranie je týmto po vyše roku ukončené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy