Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fotografovi z lietadla vypadol mobil. Po roku ho našiel, napriek výčinom počasia, fungoval
Zdielať na

Fotografovi z lietadla vypadol mobil. Po roku ho našiel, napriek výčinom počasia, fungoval

Archívna reportáž

Pozrite si archívnu reportáž

ISLAND / Islandský fotograf Haukur Snorasson v auguste v roku 2018 letel ultralightom a natáčal si krajinu na telefón. Podarilo sa mu ho ale nechtiac stratiť a mobil mu z lietadla vypadol. Fotograf už nečakal, že ho niekedy nájde, no o rok neskôr prišlo obrovské prekvapenie.

Rok po leteckom výlete Snorassona kontaktovali fotografa majitelia farmy, ktorá sa nachádza v blízkosti miesta, kde stratil mobil. "Išla som veľmi pomaly, pretože cesta na farmu je zlá, keď som uvidela asi desať metrov od cesty v machu niečo lesklé," popísala nález Steinunn Arndis Audunsdottir, dcéra majiteľa farmy. O neuveriteľne odolnom telefóne a šťastnom stretnutí po roku informovali viaceré médiá, medzi nimi aj Vancouver Sun.

Fotografov mobil pripojili na farme k nabíjačke a pokúsili sa zistiť, komu patrí. Meno majiteľa sa na mobile objavilo hneď ako ho zapli. Snorrason pritom v čase, keď ho stratil, kontaktoval majiteľov farmy a informoval ich o tom, že je možné, že sa jeho mobil nájde niekde v okolí ich farmy. 

"Telefón stále funguje, aj keď rok ležal vonku na zemi v počasí, ktoré panuje na Islande. Dokonca si môžem pozrieť aj to posledné video, ktoré som z neho natočil," uviedol fotograf. Telefón dokonca nahral aj svoj pád.  

Výdrž tohto mobilu mnohých prekvapila. Zvyčajne sa totiž ľudia sťažujú na slabú výdrž či kazivosť mobilov. Slovenský študent ale vymyslel zlepšovák, ktorý by mohol pomôcť. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články