Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kohút Maurice je zrejme jediný na svete, ktorý má kikiríkanie dovolené aj súdom. Dôvod vás prekvapí
Zdielať na

Kohút Maurice je zrejme jediný na svete, ktorý má kikiríkanie dovolené aj súdom. Dôvod vás prekvapí

SAINT / PIERRE-D'OLERON - Kde inde by mali mať samca sliepky vo väčšej úcte a láske ako práve v krajine galského kohúta, teda vo Francúzsku? Ale práve tam mal majiteľ hlučného operenca veľký problém, ktorý sa napokon skončil až na súde.

Maurice je typický kohút, ktorý každé ráno kikiríkaním oznamuje, že sa začína deň. A to bol problém. Susedom, ktorí sa prisťahovali z mesta liezol svojím kikiríkaním na nervy. Až tak, že majiteľov zažalovali. Kohút je symbolom Francúzka, preto spor pritiahol veľa pozornosti. Súd ale kikiríkanie Mauriceovi odobril. "Vidiek potrebujeme. Ak prídu ľudia z mesta, musia rátať aj s jeho zvukmi. A nie podávať žaloby pre obyčajné kikiríkanie. Ak im to prekáža, nech na vidiek nechodia," uviedla majiteľka kohúta Corrine Fesseau.

Mnohí Francúzi sa sťahujú na vidiek, kde očakávajú pokojnejší a menej hlučný život. Mnohí ale zabúdajú, že vidiek síce nie sú zápchy či smog, ale zato sú to rôzne vône, pachy a zvuky. "Hneď ako prídem domov, poviem Mauriceovi - vyhral si. Si ten najkrajší a najúžasnejší kohút," dodala jeho majiteľka.

Ak by súd rozhodol inak, zrejme by si 4-ročný fešák musel pobaliť pierka, aby neskončil v polievke.

Pozrite si archívne video o kohútovi, ktorý nekikiríka, no vysmieva sa všetkým naokolo. 

Súvisiace články