Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
FOTO: Vyše tisíc ľudí preplávalo Dunaj. Medzi nimi aj primátor Vallo
Zdielať na

FOTO: Vyše tisíc ľudí preplávalo Dunaj. Medzi nimi aj primátor Vallo

BRATISLAVA / Tento rok sa odhodlalo preplávať rieku Dunaj až tisíc ľudí a medzi nimi aj známe mená. Plavcom pritom dokonale vyšlo počasie. Do vody vchádzali pri teplote viac ako 30 stupňov. Hladina rieky mala podľa organizátorov ideálnu výšku.

Pred štartom bola na bratislavskom Dvořákovom nábreží hlava na hlave. Strach z hlbokej vody ale plavci nemali. Organizátori tejto akcie chcú z nej urobiť tradíciu.

Tento rok sa odhodlalo preplávať rieku Dunaj až tisíc ľudí a medzi nimi aj známe mená. Pre tento účel bola pozastavená lodná doprava a pre istotu boli na rieke potápači a záchranná služba.

​Po 14 tej hodine začali plavci postupne vstupovať do rieky. Po chvíli bol Dunaj plný ľudí. A do cieľa prišla ako prvá žena plavkyňa Zuzka. "Perfektné to bolo, úplne akože skvelé. To je úžasná akcia, perfektná voda," odpovedala. 

Plavci cítili pocit šťastia

V poslednej skupine doplával na druhý breh aj primátor hlavného mesta. "Je to perfektné. Ja sa teším, že žijeme s Dunajom a že Dunaj nám na chvíľku patril," priblížil Matúš Vallo. 

Do cieľa na druhý breh Dunaja sa podarilo doplávať všetkým plavcom. Už ale teraz mnohí avizovali, že si to chcú o rok zopakovať znova.

Do centra Bratislavy sa nasťahovali remeselníci. Vyskúšať si ich prácu môže každý, viac vo videu: 

Súvisiace články