Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Z toho, čo iní vyhodia, oni stavajú vzrušujúce vozidlá
Zdielať na

Z toho, čo iní vyhodia, oni stavajú vzrušujúce vozidlá

SNINA/HUMENNÉ / Cítime sa, ako postavy z filmu - aj takto umelecká rodina Sabolovcov opisuje svoje pocity, keď sa vezú v aute, z ktorého šľahajú plamene. Na prednej kapote majú dokonca guľomet. Vozidlo vyrobili zo šrotu. Rodičia a ich dcéra tvoria z kovového odpadu výnimočné diela. Ich najnovší výtvor nám exkluzívne ukázali ako prvým.

Staré auto, ktoré by už iní dávno zošrotovali, premenil umelec Jaroslav Sabol na mašinu, s ktorou sa teraz chce každý odfotiť. Všetky diely naň našli na šrotovisku.

Rodičia s dcérou sa najlepšie cítia na šrotoviskách, kovový odpad je pre nich vzácnym materiálom. V dielni majú dokopy 10 ton kovu. Unikátne auto začali vyrábať pred pár týždňami. To už mal ale Jaroslav v hlave presný plán, ako bude vyzerať.

"Ja si málo kreslím, väčšinou si to pamätám, v hlave si to ukladám, kombinujem , možno stokrát si ho vyskladám a až potom sa do tohto púšťam, ináč to nemá zmysel," hovorí umelec Jaroslav Sabol.

Manželka Klaudia dodáva: "On v noci nespí, len rozmýšľa nad tým, ako to dokončí. Má môj veľký obdiv, má talent, fantáziu, predstavu."

Na kapotu pripevnili guľomet , zo strechy zasa šľahajú plamene: "Museli sme tu prepchať nejakú hadicu a normálne klasická plynová bomba tu je vzadu," dodáva Jaroslav.

Auto je vyrobené najmä pre deti. Rodina verí, že práve tie sa v ňom aspoň na chvíľu budú cítiť ako hrdinovia z dobrodružného filmu.

Podobný umelec by sa zišiel aj v obci, kde majú s vrakmi áut dlhodobo problém:

Súvisiace články