Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
VIDEO: Netradičná zvieracia rodina. Mačka si osvojila veveričky
Zdielať na

VIDEO: Netradičná zvieracia rodina. Mačka si osvojila veveričky

KRYM / Aj príroda sa niekedy pomýli a prekvapí nás kombináciou, ktorej by sme nedávali veľké šance. Svedčí o tom príbeh mačky, ktorá si adoptovala veveričky.

Za normálnych okolností by sa mačke mali pri pohľade na veveričky zbiehať slinky. V chlpáčke Pushe z juhu Krymu, sa však prebudili iné inštinkty - materinské. "Veveričky našli miestni obyvatelia, raz k nám prišiel jeden návštevník aj s darčekom - so štyrmi osirelými veveričkami, ktorým bol sotva mesiac," povedala Oľga Fadeva, majiteľka netradičnej rodiny. Aj keby sa dnes mohlo zdať, že išlo o lásku na prvý pohľad, o rodinnej idylke nebolo spočiatku ani reči. "Chvíľu im to trvalo, než si na seba zvykli. Veveričky sa svojej novej mamy báli. Napokon ich však prijala a vykľula sa z nej ukážková náhradná mama. Môžu po nej loziť aj skákať," poznamenala. 

Puša sa tak stala továrňou na mlieko, ktorého stále nie je dosť. Našťastie tam, kde obetavá mama nevládze, nastúpi na scénu jej majiteľka. "Kŕmim ich kozím mliekom. Mám na to dokonca miniatúrne fľaštičky," dodala. 

Pozrite si reportáž o hrochológovi, ktorý má dôležitú úlohu v ZOO v Bojniciach. Zodpovedá za rozmnožovanie: 

Súvisiace články