Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rapujúci košickí hrdinovia vás zahasia HUDBOU
Zdielať na

Rapujúci košickí hrdinovia vás zahasia HUDBOU

KOŠICE / Hasiči majú rizikové povolanie, pri ktorom ide často o život. Dvaja z nich, Matúš Hricík a Tomáš Čekan z Košíc, zverejnili na internete videoklip, ktorý valcuje internet. Uviedli ho so slovami "Plníme si sny a robíme, čo nás baví. "

Nie sú profesionálnymi umelcami, ale ukázali, že talent rozhodne majú.

​Dvojica kamarátov z Košíc sa rozhodla zarapovať si priamo na požiarnej zbrojnici.

Zo dňa na deň? Kdeže!

Tomáš Čekan a Matúš Hricík vo svojom klipe ukazujú, aká je práca hasičov dôležitá.

Nápad urobiť pesničku o ich práci sa zrodil v hlavách dvoch hasičov spontánne.

"Chceli sme zviditeľniť hasičsský záchranný zbor. V hudobnom štúdiu nášho kamaráta, ktorý robí rap, sme nášmu nápadu začali vdychovať život. A aj sa zdokonaľovať v speve," uviedli.

Pesničku videlo viac ako 85 tisíc užívateľov:

Pesnička totiž nevznikla zo dňa na deň. "Asi šesťkrát sme ju prerábali, pokiaľ sa dostala do podoby, s ktorou sme boli spokojní, s hudbou nám pomáhal Vladimír Kmec," priznáva Tomáš s tým, že ich podporil aj krajský riaditeľ HaZZ v Košiciach.

Vo videu účinkujú hasiči, kolegovia a vraj nikto z nich nemal námietky a každý pomohol. "Hasiči sú takí istí ako bežní ľudia. Čiže na hudbu sme mali aj pozitívne, aj negatívne ohlasy. Teda, na štýl hudby, keďže nie každému sa páči rap. Keby som vedel lepšie spievať, možno by to bola iná pesnička. Ale ja zatiaľ zvládam toto a takto "rapovo" mi to sedí, takto to viem," dodal.

Súvisiace články