Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pocta Bednárikovi aj Svobodovi. Na východe vystúpili najväčšie hviezdy
Zdielať na

Pocta Bednárikovi aj Svobodovi. Na východe vystúpili najväčšie hviezdy

KOŠICE / Boli to velikáni, ktorí sa zapísali do histórie československého umenia veľkými písmenami. Jeden by oslávil 80 a druhý nás opustil pred piatimi rokmi. Skladateľ Karel Svoboda a nezabudnuteľný režisér Jožko Bednárik. A pri tejto príležitosti bežia na Slovensku megakoncerty s najväčšími hitmi a umelcami, s ktorými obaja spolupracovali. Show - Od Lady Carneval až po Draculu postavila na prvom koncerte v Košiciach divákov zo stoličiek.

​Dvaja velikáni československej hudobnej scény si takúto veľkolepú poctu bez pochyby zaslúžili. Na koncerte opäť ožili spomienky na nich. Šesťdesiatdva účinkujúcich a medzi nimi aj hviezdne mená, s ktorými Jožko Bednárik a Karel Svoboda dlhodobo spolupracovali. 

"Som šťastná, že si dali takú prácu s touto myšlienkou," povedala speváčka Leona Machálková. "Ako Béďo, tak aj Karel Svoboda boli jednak pre mňa v živote veľmi dôležití ľudia a jednak boli aj dobrí kamaráti a mal som ich veľmi rád," uviedol spevák Daniel Hůlka. Podľa organizátorov, nad ponukou spomienkového koncertu nezaváhal ani jeden z pozvaných umelcov. "Aj teraz sú na to veľmi dobré ohlasy zo strany umelcov, aj výber skladieb je veľmi dobrý," hovorí organizátor spomienkových koncertov Štefan Bernát. 

K tomu obrovské a noblesné pódium. "Obsahuje 18 tisíc CD-čiek, ktoré sú zavesené," dodáva organizátor. Napríklad aj Helena Vondráčková mala veľmi blízko ku Karlovi Svobodovi a a táto myšlienka ju doslova nadchla. "Je to vlastne prvý taký obrovský koncert k jeho dielu a k tomu, čo urobil. Je to také poďakovanie," rozpráva Vondráčková. Pri spomienke na týchto dvoch pánov, ktorí sa podpísali pod úspechy desiatok hviezd, tiekli na pódiu aj slzy. Vďaka trom hodinám toho najlepšieho, si diváci zaspomínali na svoje staré časy. 

Súvisiace články