Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Potápača prekvapil tuleň. Skončili v objatí
Zdielať na

VIDEO: Potápača prekvapil tuleň. Skončili v objatí

Zdroj: Youtube

NORTHUMBERLAND / Britský lekár a podvodný kameraman Ben Burville zažil počas potápania čosi nezvyčajné. Pri súostroví Farne Islands v Anglicku sa stretol s divokým tuleňom sivým - Halichoerus grypus. Ten za ním priplával, aby sa s mladíkom mohol poláskať. Na videu vidieť, ako potápača niekoľko minút aj hladil.

Divoký tuleň šedý z radu zatúžil po objatí a láske, a tak priplával k 49- ročnému podvodnému kameramanovi, praktickému lekárovi Benovi Burvilleovi. Na záberoch je vidieť, ako sa tuleň priblížil k potápačovi a niekoľko minút ho hladil a láskyplne objímal. 

Muž sa už 18 rokov venuje aj skúmaniu tuleňov tohto druhu ale aj delfínov bielonosých. "Uvedomujem si, aké šťastie mám, keď ich môžem pozorovať v ich prirodzenom prostredí," povedal Ben pre denník Daily Mail. "Potápam sa celý rok s morskými živočíchmi, tuleňmi.  Sledujem a nahrávam ich podvodný život, správanie celé roky. Počas týchto rokov ma naučili ako sa správať, aby boli aj ony v poriadku." pokračoval.  

"Je ťažké opísať ten pocit, keď vás objímu alebo vás chytia za ruku. Čas sa naraz zastaví. Splynúť s prírodou je kúzelné," povedal o potápaní, ktoré je už akousi súčasťou jeho života. "Tulene reagujú aj na to, čo je súčasťou mňa a čo je súčasťou môjho odevu. Znamená to, že niekedy hráme hru. Snažia sa mi dať napríklad dole masku, alebo súčasťou obleku," poznamenal na záver. 

Pozrite si reportáž o veľrybe, ktorá sa objavila v rieke Temža: 

Súvisiace články