Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Arpi a Veronika píšu ďalšie knihy. Spisovateľmi sa necítia
Zdielať na

Arpi a Veronika píšu ďalšie knihy. Spisovateľmi sa necítia

BRATISLAVA / Napísať úspešnú knihu nie je také náročné, ako uspokojiť nároky čitateľov aj pri ďalších tituloch. Uvedomujú si to aj Veronika Tóthová a Arpád Soltész, ktorých na spisovateľskú dráhu vystrelili ich romány Mengeleho dievča a Mäso. Popri písaní však nezanevreli ani na "všednú“ novinársku prácu.

Od novinárčiny k napísaniu knihy je síce len krôčik, napriek tomu sa Veronika ani Arpi ešte stále necítia byť plnohodnotnými spisovateľmi. "Okrem toho, že som mama, tak som dokumentaristka," hovorí Veronika Homolová Tóthová, vedúca vydania TV JOJ. 

"Za spisovateľa sa určite nepovažujem, to by chcelo niekoľko úspešných kníh," myslí si zase komentátor Arpád Soltész. Samotné písanie nie je nič jednoduché. Veď poslednej knihe sa Veronika venovala poldruha roka. "Naozaj ťa z toho bolí krk, zadok, všetko, nevieš si nájsť miesto na stoličke, lebo sú to hodiny písania“. Zároveň je to hrozné utrpenie čakať, ako to dopadne," opisuje Veronika. 

Veronika s Arpim sa venujú udalostiam z bližšej či vzdialenejšej minulosti a snažia sa apelovať na ľudí, aby sa z nej poučili. "To, že sa to stalo znamená, že to ľudia dopustili a keď to dopustili raz, môžu to dopustiť znova," myslí si Veronika. 

Aj preto nezaháľajú a v týchto dňoch dokončujú nové tituly. Obaja dali peru opäť zabrať a najmä z Arpiho sa očividne stáva milovník bravčového. "Sviňa bude veľmi úspešne nadväzovať na Mäso, aj keď som to hovorila ľuďom, tak mi vraveli, že Sviňa mala byť prvá a Mäso až po nej," uviedla PR manažérka vydavateľstva Ikar Lucia Čarná. 

Súvisiace články