Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na priechode pre chodcov zrazil šofér 6-ročné dievča. Zomrelo
Zdielať na

Na priechode pre chodcov zrazil šofér 6-ročné dievča. Zomrelo

MICHALOVCE / V stredu okolo obeda sa v Michalovciach na frekventovanej ceste stala tragická nehoda.

Nehoda sa stala na frekventovanej ceste. Došlo tu k zrážke malej cyklistky s osobným autom.

"Dievčatko zrazilo, auto na priechode. Sme počuli, že išli rodičia a ono za nimi muselo ísť a vtedy, že ho nabral. Jedno auto zastalo, dalo prednosť, a to druhé ju nabralo," opisujú svedkovia nehody. Podľa svedkov Katku zmietol z cesty 86-ročný vodič na priechode pre chodcov. Narazil do nej prednou časťou auta. To, či dievčatko v čase zrážke sedelo na bicykli, alebo išlo vedľa neho pešo, je predmetom vyšetrovania.

Šesťročnú Katku náraz odhodil na cestu, kde vraj zostala nehybne ležať. Vodič auta zastavil od miesta zrážky približne päťdesiat metrov ďalej. "Ten dedko on nevie chodiť, ako môže šoférovať takýto človek? !Či je taký preplašený teraz ja neviem, ale zle chodí," hovoria svedkovia. 

Malá cyklistka mala na hlave prilbu, no aj napriek tomu utrpela pri nehode veľmi vážne poranenia hlavy. Záchranári ju na mieste oživovali, na následky ťažkých zranení zomrela. "Dieťa bolo v kritickom stave dovezené rýchlou lekárskou pomocou do Michalovskej nemocnice, kde sa pokračovalo v jeho resuscitácii. Žiaľ, ani napriek maximálnemu úsiliu sa ho nepodarilo zachrániť," informuje hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.
 

Súvisiace články