Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík aj napriek zákazu šoféroval ďalej. Polícia mu preto zabavila auto
Zdielať na

Mladík aj napriek zákazu šoféroval ďalej. Polícia mu preto zabavila auto

Zdroj: Twitter-policie čr

MARIÁNSKE LÁZNE / Zákaz riadenia odmietal rešpektovať muž z Chebska. Svojim autom stále jazdil aj bez vodičáku. Keď ho hliadka nachytala tretíkrát, došla jej trpezlivosť a auto mu zabavila.

Dvadsaťtriročného mladíka z Mariánskych Lázní po prvýkrát zastavili koncom júla. "Pri cestnej kontrole policajti zistili, že má muž platný zákaz riadenia všetkých motorových vozidiel. Okrem toho vyzvali muža, aby sa podrobil orientačnému testu na prítomnosť návykových látok v tele. Test bol pozitívny na Amphetamine / metamphetamin, čo potvrdil aj následný toxikologický rozbor odobratej krvnej vzorky z jeho tela," uviedol krajský policajný hovorca Michal Žáček.

To mladíka ale neodradilo a 4. augusta večer, opäť v Mariánskych Lázňach, ho policajná hliadka znovu kontrolovala. A stále mal vyslovený zákaz riadenia všetkých motorových vozidiel, ktorý má platný až do polovice nasledujúceho roka, informoval český portál Expres.cz.

"Naposledy ho potom policajti zastavili 10. augusta. Opäť riadil vozidlo značky Kia, rovnako ako v predošlých dvoch prípadoch. Tentoraz mu však už policajti v riadení vozidla urobili škrt. Zaistili auto, ktoré používal k páchaniu trestnej činnosti, pričom možno predpokladať, že môže byť uložený trest prepadnutia veci," povedal Žáček.

Muž teraz čelí obvineniu z marenia výkonu úradného rozhodnutia a tiež ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za to mu hrozia až dva roky väzenia.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade, ktorý sa stal v zime v Malackách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy