Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na križovatke sa čelne zrazili policajti, jeden skončil v nemocnici
Zdielať na

Na križovatke sa čelne zrazili policajti, jeden skončil v nemocnici

SOBRANCE / V dedine Vojnatina v okrese Sobrance do seba čelne narazili dve autá cudzineckej polície. Jedného z mužov zákona museli po nehode previezť do nemocnice.

Dve služobné autá sa zrazili v strede križovatky. Iba jedno z nich malo oficiálne policajné označenie. Autá išli oproti sebe, no nevideli sa, pretože vchádzali do pravouhlej cesty v zastavenej oblasti.

"Na neprehľadnej križovatke ciest III. triedy došlo k dopravnej nehode. Príčina dopravnej nehody a miera zavinenia jednotlivých účastníkov, je v štádiu vyšetrovania," potvrdila hovorkyňa cudzineckej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická. 

Na rázcestí jedno z nich prešlo mierne do protismeru a nasledoval čelný náraz. Na jednom z áut blikali majáky, no nie je isté, či svietili aj v čase nehody.

Dvaja zranení

Dvaja policajti sa pri nehode zranili a jedného z nich previezla záchranka do nemocnice.

"Tridsaťšesťročný muž bol s ľahšími poraneniami prevezený po prvotnom ošetrení do nemocnice v Michalovciach," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 

"Dychová skúška u vodičov bola negatívna," dodáva Kopernická. 

Pri nehode sa zranila aj civilná osoba. Policajné auto totiž po náraze odhodilo do ďalšieho auta, ktoré mu dávalo na križovatke prednosť. "Vodička utrpela pomliaždenie hlavy v spánkovej oblasti," informoval Chmel. 

V akcii

Podľa zistení televízie JOJ boli policajné autá v čase nehody v ostrej akcii. Naháňali prevádzača, ktorý viezol nelegálnych migrantov. 

Podľa hovorkyňa cudzineckej polície išlo o štyroch nelegálnych pasažierov z Ázie. Vodič hraničným policajtom ušiel pri akcii do lesa. 

"Nie je možné vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie poskytnúť bližšie informácie," skonštatovala Kopernická. 

Jedno z policajných áut zostalo po nehode nepojazdné. 

Keďže išlo o služobné autá polície, príčinou a okolnosťami nehody sa bude zaoberať inšpekčná služba ministerstva vnútra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy