Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šofér zomrel za volantom, mal príznaky infarktu
Zdielať na

Šofér zomrel za volantom, mal príznaky infarktu

BRATISLAVA / Aj napriek tomu, že dodávka ostala celá, u vodiča už len konštatovali smrť. Príčina jeho úmrtia nesúvisela s nehodou, ale s jeho zdravotným stavom.

Vodič nebol v dodávke sám a jeho spolujazdec dokázal včas zareagovať tak, aby neohrozili ostatných vodičov. Šesťdesiatdeväťročný vodič išiel na dodávke do Bratislavy. Keď však míňal odbočku na Stupavu, upadol do bezvedomia. Pravdepodobne dostal za volantom infarkt.

"Osemnásťročný spolujazdec potom ako upadol do bezvedomia, bezodkladne otočil volantom a s vozidlom zišiel na miesto mimo vozovky, kde zostal stáť v priekope," informuje bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Ľavá strana hrudníka

"Hlavné príznaky infarku myokardu, ktoré môže pacient spozorovať, je bolesť na ľavej strane hrudníka, ktorá je lokalizovaná tam, alebo vyžaruje do krku alebo do lavého ramena, prípadne do ľavej ruky," opisuje lekár Martin Demeš.

"Privolaný obhliadajúci lekár konštatoval už len smrť a za účelom presnej príčiny smrti bola nariadená pitva," dodáva Szeiff. Niekedy môže ísť len o bolesti z dlhého sedenia v aute, ale  po zmene polohy by mohla bolesť ustúpiť.

"Najmä u rizikových pacientov by radšej mali zastať, ísť na krajnicu, počkať, či to prejde, či je to len jednorázové alebo ak nie, tak volať si pomoc," povedal lekár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy