Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Žralok na Kréte. Predátor priplával k brehu za turistami
Zdielať na

Žralok na Kréte. Predátor priplával k brehu za turistami

Archívne video

IRAKLIO / Žralok priplával až k pobrežiu gréckej pláže Plakias, ktorá sa nachádza pri turistami obľúbenom meste Rethymnon na Kréte. Ľuďom sa tak naskytol nevídaný obraz, kedy sa vo vode objavil cez 1 a pol metra dlhý žralok. Niektorí pohotoví turisti jeho plavbu zachytili na video. Na rozdiel od tragédie v Egypte, kde žralok zabil Čecha Petra, nedošlo k žiadnemu incidentu.

Žralok ľudí na pláži vydesil, nikomu sa našťastie nič nestalo. Žraloky sa pri Grécku objavujú podľa odborníkov zriedka - Stredozemné more, zvlášť vody pri pobreží, pre nich príliš plytké a teplé. Za posledných 160 rokov došlo len k deviatim smrtiacim útokom. Odborníci pre blesk.cz dodávajú, že žraloky, ktoré sa priblížia k gréckemu pobrežiu, patria medzi tie "neškodné".

Od roku 2004 pri egyptskom pobreží došlo k 5 smrtiacim útokom žraloka a k 15 ďalším útokom, ktoré napadnutia našťastie prežili. Posledný útok žraloka v Chorvátsku bol podľa serveru Sharkattackdata.com zaznamenaný v roku 2008, nešlo však o smrtiaci napadnutie. Vo Francúzsku žralok zaútočil naposledy v roku 2014, napadnutý prežil. Španieli útok zaznamenali v roku 2016, Taliani potom v roku 1995.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy